(►) Még át sem adták, már szétverték (video)
Közélet

(►) Még át sem adták, már szétverték (video)

Valakik megrongálták a Szent György téren nemrégiben összeállított játszóteret. A hétvégén volt olyan alkalom, amikor kilencen ültek egyszerre a mérleghintán. A játszóeszköz szerencsére nem sérült meg, nem így a csúszda szerkezete. A rongáló olyan erővel ugrált a deszkapallón, hogy az beszakadt. Fülöp Róbert polgármester éppen a napokban tartott egy megbeszélést Dr. Bátori Gábor rendőrkapitánnyal, ezen a találkozón a közbiztonság javításáról volt szó.

A városvezetői találkozó eredményéről, az ott meghozott döntésekről Kuris István László alpolgármester tájékoztatta a Halas Televíziót. 

Az alpolgármester elmondta, a rendőrséggel közös a cél, a közbiztonság javítása. A hasonló rongálásos esetek elkerülése érdekében önkormányzati támogatással gyalogos járőrszolgálatot szerveznek, fejlesztik a már meglévő kamerarendszert, így egy ilyen eszköz figyeli majd a Szent György téri játszóteret is. Kezdeményezik a TrafiBox rendszer kiépítését, amely a gyorshajtók kiszűrését hivatott elősegíteni. Díjat alapítanak, amelyet a „Kiskunhalas Város Közbiztonságáért” legtöbbet tevők kaphatnak meg.