Megfiatalodott a helyi járatos buszflotta (galéria)
Közélet

Megfiatalodott a helyi járatos buszflotta (galéria)

Megújult a helyi járatos buszflotta. Eltűntek az utakról a csuklós járművek és szerdától már két MAN szállítja az utasokat. Ezek a buszok kiváló állapotban vannak, Euro 5-ös besorolásúak, kényelmesek és a sofőrök szerint nagyon jó vezetni mindkettőt. Weiszhaupt János, a helyi szolgáltatást végző Halasbusz Kft. szakmai vezetője elmondta, szeptember elsejétől azt iskolai menetrend lép életbe.

A figyelmes szemlélők már szerdán délelőtt láthatták, hogy más buszok szállítják a helyi járatokon az utasokat. Eltűntek a csuklós járművek, helyettük kettő, MAN típusú, háromtengelyes masinák futnak az utcákon. A szemre is tetszetős buszokat nemrégiben vásárolta a szolgáltatást végző Halasbusz Kft, Weiszhaupt János szakmai vezető azt mondta, a járművek, amelyek Németországból érkeztek, nem vadonatújak, de kiváló műszaki állapotban vannak. - Motorikusan is nagyon rendben vannak a MAN-ok, Euro- 5-ös minősítésük van. Ha megnézzük az utasteret, akkor is láthatjuk a fejlődést. Szeretném, ha néhány hónap múlva is ilyen belső állapotokat tapasztalnánk. Arra kérnék mindenkit, hogy vigyázzon a járművekre  - fogalmazott a szakmai vezető. Működik a tájékoztató rendszer, kamera segíti a sofőröket és kényelmes üléseken utazhat mindenki.

Csütörtökön kezdődik az új tanév, amely azt jelenti, hogy a helyi busz menetrendje is változik. A szolgáltató felkészült arra, hogy a reggeli és a délutáni járatokon nagyobb lesz a forgalom. Ebben az időszakban két jármű szolgálja ki az utasokat. A városközpontban a megállóhely ismét a Semmelweis téren van.