Megkezdődött az utalványosztás
Közélet

Megkezdődött az utalványosztás

ABC sorrendben beosztva, háromszázasával, összesen 1200 rászoruló család kap Halason segítséget. A gyermekvédelmi kedvezmény kapcsán járó Erzsébet utalványokat a Tó utcán, a Cigány Közösségi Házban lehet átvenni hétfőtől csütörtökig, délelőtt 9-től fél 12-ig.

A gördülékeny osztás érdekében, mindenkitől azt kérik, hogy kizárólag akkor menjen, amikorra az értesítése szól és fontos, hogy vigyék magukkal a személyazonosító okmányaikat. Aki nem tud személyesen megjelenni, az meghatalmazást adhat, ehhez a városháza portáján lehet nyomtatványt kérni. Végső esetben az utalvány felvételére szeptember első hetétől a városháza pénztárában is lehetőség van.

Az utalványok értéke 5800 forint, és tanszer-, ruha-, valamint élelmiszervásárlásra lehet felhasználni. A támogatást kapó családoknak célszerű az utalványokat üzletekben levásárolni, mert így a teljes értékhez hozzájutnak. Úgy tudni tavaly volt arra, példa, hogy valakik a jóval a névérték alatt készpénzért vásároltak meg Erzsébet utalványokat a rászorulóktól.

Szöveg: Fehér Erika