Megkezdődött a sóstói építkezés
Közélet

Megkezdődött a sóstói építkezés

Elkerítették a munkaterületet a kivitelezők a kiskunhalasi Sóstón. A tervek szerint új épületek, színpad és egy a mai kor követelményeinek megfelelő sétány várja majd a látogatókat. A Halasi Média és Kultúra Kft. sikeresen pályázott, a Kiskunhalas- Sóstó turisztikai fejlesztése című TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00015 azonosítószámú pályázaton. A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg. A támogatás összege: 81.000.000.- Ft.

Rá sem lehet ismerni majd jövő tavasszal a sóstói strandfürdőre. Az elmúlt hónapok során a kivitelezők elbontották a régi épületeket és megkezdték a terület rendbetételét. A következő hónapok során kialakítanak egy fedett rendezvényteret, valamint egy sétányt. A bejáratnál lévő büfé épületét is felújítják, továbbá a kerítés és a strand területén lévő közvilágítás is, illetve a strand területének a zöldfelülete is rendezésre kerül. A növekedő látogatószámra tekintettel új parkolókat is kialakítanak. A beruházás a stand, kilátóig tartó területét érinti.

A projekt célja a település turisztikai vonzerejének erősítése, valamint a kiskunhalasi Sóstónál található Sóstó Beach Szabadidőpark turisztikai rendezvények lebonyolítását szolgáló infrastruktúra és a kínálat fejlesztésével összefüggésben, a térségbe látogató turisták számának emelkedése és a tartózkodási idő növekedése, azaz a turisztikai kereslet erősödése. A kivitelezők elkerítették a munkaterületet, ám ezt úgy alakították ki, hogy a tópart valamint a kilátótorony továbbra is megközelíthető. A sóstói kilátón jelenleg szintén felújítási munkálatok zajlanak, ez esetben az önkormányzat önerőből finanszírozza a renoválást.

Kiskunhalas – Sóstó turisztikai fejlesztése

A kedvezményezett neve: Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft.
A projekt címe: Kiskunhalas Sóstó turisztikai fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 81 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %                                                                                                                                        A projekt azonosító száma: TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00015                                                                                                  A támogatás vissza nem térítendő.