
Megköszönték a bőséges termést a tekósok
Diákok és pedagógusok közösen mondtak hálát. Megtartották a szokásos, őszi terményáldást a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum Majsai úti oktatási területén. Mint elhangzott, idén a zöldségek és a gyümölcsök minősége is büszkeségre adhat okot mindazoknak, akik öntözték, gondozták a növényeket.
Alma, körte, kukorica és sütőtök is termett ebben az évben a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum tankertjében. A Majsai úti zöld területen most közösen mondtak köszönetet a szép termésért a diákok és pedagógusok.

- Most már jó néhány éve annak, hogy az iskolai ünnepségeink, közösségi eseményeink közé felvettük az őszi terményáldást, e nélkül nem múlhat el október. Minden esztendőben tudjuk azt, hogy mik azok a zöldségek, gyümölcsök, amik a legszebbek voltak az iskolai tankertben, és idén büszkén mondhatom, hogy minden itt látható növény valóban nálunk termett és minden nagyon szép, egészséges termést hozott – mondta Téglás László igazgató.

Az ünnepségen Gyirán Péter iskolalelkész osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel, majd megáldotta a kihelyezett zöldségeket, gyümölcsöket.

- Fontos ebben a rohanó világban, hogy a fiatalok is felismerjék, milyen jó érzés saját kezünkkel megtermelni valamit, amit utána közösen el is tudunk fogyasztani. A bőséges termésért közösen mondunk köszönetet Istennek, hiszen a diákoknak azt is meg kell tanulniuk, hogy azért a sok jóért, amit a mindennapokban kapunk, mindig hálát kell adnunk – fejtette ki az iskolalelkész.

Azok a diákok is eljöttek a terményáldásra, akik tanáraik segítségével a tanév során közösen művelték a földet és gondozták a gyümölcsfákat.

- Szerintem remek lehetőség számunkra, hogy a tanév során a gyakorlatunk egy részét itt, a tankertben tudjuk elvégezni. Nekem minden munkafázis a kedvenceim közé tartozik, bár az állattartást még jobban szeretem, de ezeket a feladatokat is örömmel elvégzem. Ilyenkor pedig jó látni a szép termést, hisz rájövünk, volt értelme a munkánknak – fejtette ki Süveges Csanád diák.

A program egy közös fotó elkészítésével, majd a termények megkóstolásával zárult.