Megújuló fahíd, egy sávra szűkül az 53-as a Kőrösi úton
Közélet

Megújuló fahíd, egy sávra szűkül az 53-as a Kőrösi úton

Megújul a Kőrösi úti kerékpárúton, a Dong-ér csatorna felett áthúzódó fahíd. A kivitelezés holnap, május 4-én, kedden reggel hét órakor kezdődik és a tervek szerint egy nap alatt elkészül. A hídon ez idő alatt nem lehet átmenni, a gyalogos és kerékpáros forgalmat az 53-as főút fél sávjára terelik, így ott egy sávra szűkül a közúti közlekedés, ami lassítja a forgalmat. Közlekedjenek óvatosan a Kőrösi úton!

Ma délután adta közre közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester, hogy megújul a Kőrösi úti kerékpárúton átnyúló elöregedett fahíd. Mint írta a polgármester a munkálatok holnap, kedden reggel 7 órakor indulnak és a kivitelező a Városgazda Zrt. lesz. A városvezető kérte a kivitelezőt, hogy minél gyorsabban végezzék el a munkálatokat, amely elképzelhető, hogy csupán egy napot vesz igénybe.

Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester a helyszínbejáráson

A polgármester posztjában kéri a közlekedőket, ha lehet, kerüljék az adott útszakaszt, mert forgalomlassításra kerül sor. Kérdésre a városháza arról tájékoztatott, hogy a gyalogos és kerékpáros forgalmat az érintett szakaszon az egy sávra szűkített 53-as főútra terelik, így a közúti közlekedőknek egy sáv áll rendelkezésre. Azt is megtudtuk, hogy ez egy tervezett saját, önerős beruházása az önkormányzatnak. A Magyar Közút Zrt.-vel együttműködve történik a híd felújítása. A beruházás bekerülési összege 3,5 millió forint.

Képek: Fülöp Róbert közösségi oldala

Még több cikk

Motiváló kártyajáték

Motiváló kártyajáték