Merkbau születésnap Janicsák Vecával
Közélet

Merkbau születésnap Janicsák Vecával

Ünnepség helyszíne volt szombaton délután és este a Sétáló utcai Közösségek Háza. A hagyományoknak megfelelően, az adventi programsorozat részeként tartották meg a Merkbau Zrt. születésnapját. A rendezvényen helyi gyermekcsoportok és zenészek álltak közönség elé, majd érkezett az est sztárvendége, Janicsák Veca is.

A Merkbau Zrt. minden év decemberében invitálja dolgozóit és a város lakosságát, hogy közösen ünnepeljék meg a vállalkozás születésnapját. Tegnap este a Közösségek Házában tekintettek vissza a 2022-es év sikereire.

- A Covid után egy kicsit fellélegezhettünk, de aztán jött a háborús helyzet, ami nagyon sok kérdőjelet feltett cégünk működésében is. Büszkén mondhatom azonban, hogy sikerült alkalmazkodnunk ehhez a helyzethez és egy jó évet tudhatunk magunk mögött. A napokban vethettünk át egy Nívódíjat, amivel a szakmánkban a legszebb projekteket jutalmazzák. A Nádasdy-kastély felújításáért jutalmazták ezzel a rangos elismeréssel cégünket – árulta el Knáb János az igazgatótanács elnöke.

A Merkbau Zrt-nél mindig is fontosnak tartották, hogy a mostanihoz hasonló ünnepségekkel köszönjék meg a cég dolgozóinak kitartó munkáját.

- 1990-ben december 10-én alakult meg a Merkbau, így azóta minden évben a hozzá legközelebb eső adventi hétvégén közösen ünneplünk. Évek óta támogatjuk a városi adventi programsorozatot, így történik ez ma is. Fontos hangsúlyozni, hogy nem csak a munkáról szól az életünk, ezért szervezünk évente többször is közös programokat – mondta Torma Szabolcs marketing- és PR-vezető.

A szombati adventi programra műsorral készült a Szilády Áron Utcai Óvoda. A gyerekek karácsonyi dalokkal és táncokkal lepték meg a közönség tagjait.

A Fazekas Mihály Általános Iskola műsorát is élénk érdeklődés övezte. Ebben a műsorblokkban mutatkozott be a két új taggal büszkélkedő Blues Boots zenekar is.  A csapatban az iskola pedagógusai és az ott tanuló gyerekek szülei énekelnek, zenélnek.

A nap leginkább várt előadója az X-faktor 2010-es, első évadában versenyző Janicsák Veca volt. Az énekesnő valamennyi ismert slágerét előadta és természetesen repertoárjából nem hiányozhatott a Most múlik pontosan sem.

A helyszínen készült felvételeinket, interjúinkat a Halas TV hétfő esti híradójában és a Kultúrkép magazin egy későbbi adásában láthatják az érdeklődők.