Mikulásfutás jótékonykodással, városi Mikulás koncerttel, lovaskocsizással
Közélet

Mikulásfutás jótékonykodással, városi Mikulás koncerttel, lovaskocsizással

Kiskunhalasra is ellátogat a Mikulás. Többféle program várja az érdeklődőket. Már lehet gyűjteni az adományokat és készülni a közös kocogásra. December 3-án Jótékonysági Mikulás-futás lesz Kiskunhalason. A közös bemelegítést követően 10 órakor rajtol el a Mikulás sapkás futók mezőnye a mintegy 4 kilométeres távra. Ez az esemény egyben a Bács-Kiskun Ultra útvonalbejárás 2.0 is.

A felajánlások a Bernáth Lajos Kollégium, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a Férfi Hajléktalan Szálló javára történnek. Elsősorban meleg ruhára, tartós élelmiszerre van szükség, de várnak tisztító és tisztálkodási szereket, illetve használható játékokat, könyveket is Az adományokat december 3-ig lehet leadni a Halasmédia Sétáló utca 8 szám alatti ügyfélszolgálatán, illetve a Mikulás-futás idején.

December 6-án a halasi Közösségek Házába érkezik a Mikulás. A városi Mikulás napot szervező Halasi Média és kultúra Kft. csapata várja azokat a gyerekeket, akik találkozni szeretnének a Mikulással. Aki rajzot hoz a Mikulásnak ajándékot kap. Le lehet rajzolni a Mikulást például a puttonyával, a szánkójával, a rénszarvasaival vagy éppen a kémény tetején. Lehetőség lesz lovaskocsikázásra – 9 órától -  a Felhőtánc Duó pedig koncertekre várja a gyerekeket 9, 11 és 13 órakor.