Minden a finomságokról szólt Kisszálláson
Harmadik alkalommal rendezték meg Kisszálláson a Hagyományőrző Télűző Disznótorost. A program népszerűségét remekül mutatja, hogy míg tavaly tizenhat csapat mérte össze tudását a kolbásztöltő versenyen, addig idén már 25 baráti társaság indult a legjobbnak járó címért. A gasztronómia mellett a kultúra is fontos szerepet kapott a rendezvényen.
Kora reggeltől nagy volt a sürgés-forgás szombaton a kisszállási művelődési ház környékén. Itt rendezték meg a III. Hagyományőrző Télűző Disznótorost.
- Településünk harmadik alkalommal szólította meg az embereket ezzel a gasztronómiai versennyel. Az önkormányzat vállalkozók és civilek összefogásával tudta megszervezni a programot. A hagyományok megőrzéséről, továbbadásáról szól ez a nap. Ami külön öröm, hogy több, fiatalokból álló csapat is regisztrált előzetesen, ami azt mutatja, jó úton járunk és vannak érdeklődők a következő generációból is – mondta Rozsnyai Attila polgármester.
A kolbásztöltő verseny zsűrijének vezetője ezúttal is a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség régióelnöke volt, aki elárulta, véleménye szerint mitől igazán finom egy kolbász.
- Más országokkal ellentétben, Magyarországon az a legelfogadottabb, hogy fűszerpaprika is kerül a kolbászba. A jó minőségű darált hús és a különböző fűszerek megfelelő aránya a titok, szerintem. A sózásra is vigyázni kell, hisz most frissen megsütjük a kolbászt, nem kell úgy megsózni, mintha füstölnénk és érlelnénk – tudtuk meg Németh Józseftől.
A kolbászok mellett hájas kalács, farsangi fánk, forralt bor és tea, tepertő, zsíros kenyér, valamint ízletes lepények is szerepeltek a gasztronómiai kínálatban.
A nap végén aztán a zsűri valamennyi csapat sült kolbászát megkóstolta. Az eredményhirdetésen kiderült, hogy a 25 társaság közül az abszolút győztes a Kisszállási Polgármesteri Hivatal egyes számú csapata lett.
További részletek a Halas Televízió 19 órakor kezdődő Híradójában.