Minden eddiginél többen neveztek
Közélet

Minden eddiginél többen neveztek

Idén a kiskunhalasi Dékáni Árpád Technikum adott otthont az Online Szépész Kupának. Több, mint 150 versenyző készített egyedi sminkeket és frizurákat a döntő keretében. A zsűriben ezúttal is neves szakemberek foglaltak helyet.

Hétfőn délelőtt rendezték meg a Dékáni Árpád Technikumban az idei Online Szépész Kupát. Az ország számos településéről csatlakoztak a kezdeményezéshez a bizonyítani vágyó, szépész szakon tanuló diákok. A nevezőket a város nevében Kuris István László alpolgármester köszöntötte az online térben.

A versenyzőket Molnár Nándor, a házigazda iskola igazgatója is köszöntötte. Összefoglalta, miként alakult eddig a kupa története.

- Az alapötletet a kényszer szülte, a pandémia idején rendeztük meg az első online megméretésünket, s mivel ez az országban egyedülálló verseny, a sikere azóta is egyre csak fokozódik. Első alkalommal 90 felett volt a nevezők száma, idén már 156 diák regisztrált a versenyünkre – nyilatkozta Molnár Nándor, a házigazda iskola igazgatója.

A zsűri tagjai több dologra is komolyan odafigyeltek a verseny ideje alatt. Bár a versenyzőket kizárólag online, monitorokon keresztül követték, a főbb szempontok megegyeztek egy jelenléti versenyével.

- Számomra fontos az ötlet, az egyediség, a feladatmegoldás menete mentén. Lényeges, hogy mennyire tudják ötvözni a szabályokat saját kreativitásukkal a fiatalok. Szakmai és erkölcsi szempontból is a tisztaság a legfontosabb egy ilyen versenyen – tudtuk meg Nádasdi Sándor zsűrielnöktől.

A dékánis diákok közül többen is visszatérő, rutinos versenyzőnek számítanak.

- Ez már a harmadik kupa számomra. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, most már tudom, mi mindenre kell figyelni egy ilyen különleges smink elkészítésekor. Ezúttal egy alkalmi sminkkel neveztem a megméretésre – árulta el Ujvári Dóra.

A verseny ünnepélyes eredményhirdetését ma este rendezik meg. A végeredményekről beszámolunk majd honlapunkon. További részletek, interjúk a Halas TV ma 19 órakor kezdődő Híradójában.

Még több cikk

Én kis kertem

Én kis kertem

(►) Éremgyűjtők

(►) Éremgyűjtők