Minden kisgyermeket szeretettel várnak
Közélet

Minden kisgyermeket szeretettel várnak

Szeptember elsején kezdte meg működését városunkban a Szélben Szálló Pitypang Waldorf Óvoda. Az ünnepélyes szalagátvágással egybekötött épületavatót a napokban tartották. A szervezők oklevelekkel mondtak köszönetet mindazoknak, akik hozzájárultak e nagy, közös álom megvalósulásához.

Ettől a tanévtől egy új óvodával bővült a választható intézmények sora Kiskunhalason. A Szélben Szálló Pitypang Waldorf Óvoda szeptember elején kezdte meg működését.

- Két éve kezdődött el az egész folyamat. Idén január elsején kaptuk meg a volt sörgyár kulcsait, így gyakorlatilag bő nyolc hónapunk volt arra, hogy ilyen óriási változáson essen át az épület. Minden olyan családot és kisgyermeket várunk ide, akiket érdekel a természet közeliség, és fontosnak tartják azt, hogy minél tovább igazi gyermek maradhasson egy kisgyerek – tudtuk meg Molnár Edinától, a Halasi Waldorf Egyesület elnökétől.

A szervezők egy-egy oklevéllel köszönték meg a jelenlévők munkáját. Az alapítószülők nevében Lakatos Tamás mondott köszönetet a támogatóknak azért, hogy közösen meg tudták valósítani az álmukat az óvoda létrehozásával.

- Aki korábban esetleg megingott abban, hogy itt szeptemberre lesz valami kézzel fogható, annak azt kívánom, hogy hosszútávra adjon erőt neki az a csoda, ami végbement az óvoda kapcsán. Jó, ha minden jelenlévő tisztában van azzal, hogy mindenki első szóra segített. Senki nem kért gondolkodási időt, hanem első megkeresésre biztosított minket a támogatásáról. Hálásak vagyunk – mondta beszédében Lakatos Tamás.

Nem csak a gyerekek és a szülők várták nagyon az óvoda megnyitását. Az ott dolgozók életében is egy új korszak kezdődik meg most.

- Én állami óvodából érkeztem ide, és nagyon büszke vagyok arra, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek most már. Sokkal szabadabban tudok itt a gyerekekkel feladatokat megoldani, mint például a korábbi munkahelyemen, hisz itt egyáltalán nem kötött a légkör, tényleg minden a kicsikről szól – árulta el Némethné Raffai Csilla óvodapedagógus.