(►) Minden korosztályt vár a halasi strand (galéria)
Közélet

(►) Minden korosztályt vár a halasi strand (galéria)

Teljes kapacitással üzemelt a halasi strand, a kinti medencék feltöltése utáni kánikulai napokon a látogatottság is magas volt. Működnek már a gyógyászati szolgáltatások is, a nyár folyamán több tábornak és úszótanfolyamnak ad helyet a fürdő. A kempingben is letáboroztak már az első vendégek. 

A kinti termálvizes medencében több generáció tagjai beszélgettek, míg néhány méterrel odébb, a köznyelv által csak nagymedenceként emlegetett részben Novotny Attila és Csontos Kristóf vezetésével úszóedzések zajlanak. Persze volt szabad pálya is, azt is többen kihasználták. A gyermekpancsolóban pedig néhány gyerkőc fürdőzött. Ott jártunk idején volt élet a halasi strand területén. Sümeghy László unokáival volt kint a fürdőben és megszólította a generációja képviselőit. 

Hugyecz Sándor ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a kinti medencék feltöltése utáni kánikulai napokban, a pünkösdi hétvégén nem lehetett panasz a látogatottságra. A strandon abban reménykednek, hogy kedvező lesz a nyári időjárás és az iskolai szünetben a diákok is kilátogatnak majd. A nyár folyamán több tábornak és úszótanfolyamnak helyet ad majd a fürdő, amelyek már megteltek. Teljes kapacitással működnek már a gyógyászati szolgáltatások is, amelyekre várják a jelentkezőket. Ezeket beutalóval is igénybe lehet venni. A kemping is megnyitott már, vannak már vendégek és az elmúlt hetekben több találkozót is rendeztek. 

Videó: Vercz András