Miniszteri elismerés kórházi munkatársaknak (galéria)
Közélet

Miniszteri elismerés kórházi munkatársaknak (galéria)

Október 26-án délelőtt, a Pesti Vigadóban Batthyány-Strattmann László születésnapja alkalmából adományozandó miniszteri elismerések átadására került sor. Az ünnepségen Prof.Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, és Rétvári Bence parlamenti államtitkár elismeréseket adott át. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza hét díjat kapott. Közöttük kórházi vezetők, orvosok, vezető műtősnő részesültek miniszteri elismerésben kiemelkedő szakmai tevékenységük miatt.

Ma délelőtt Budapesten, a Pesti Vigadóban rendezett ünnepséget az Emberi Erőforrások Minisztériuma Batthyány-Strattmann László születésnapja alkalmából. Az ünnepségen Prof.Dr.  Kásler Miklós köszöntötte a megjelent, jutalmazott egészségügyi dolgozókat. A miniszter felidézte Batthyány-Strattmann László életútját, egészségügyi munkásságát, karitatív szolgálatát, majd a díjak átadására került sor. Az eseményt az elismerés átadások mellett különböző kulturális, zenés betétekkel, énekkel, gordonka és hárfajátékkal tették emelkedettebbé.

Prof.Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere

Az ünnepi díjátadón közel száz fő kapott elismerést, közöttük a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza hét munkatársa.  A Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepség első részében a miniszter nyújtotta át a jutalmakat. Az elsőként jutalmazott, Prof.Dr. Babik Barna, az SZTE ÁOK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet tanszékvezető egyetemi tanára, Batthyány-Strattmann László díjat vett át a minisztertől.

Prof.Dr. Babik Barna

A továbbiakban a díjakat Rétvári Bence parlamenti államtitkár adta át az elismerésben részesülteknek. Pro Sanitate díjban részesült az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett szakmai vagy közszolgálati tevékenysége elismeréseként Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza főigazgatója. A főigazgatót Dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Központ (ÁEEK) főigazgatója és Dr. Horpácsi Balázs, az ÁEEK térségi igazgatója terjesztette fel a jutalomra.

Dr. Szepesvári Szabolcs

Pro Sanitate díjban részesült Dr. Pintér Sándor, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Ortopédia- és traumatológiai osztály osztályvezető főorvosa, akinek távollétében Dr. Ördögh Csaba Géza, orvosigazgató vette át a díjat.

Dr. Ördögh Csaba Géza

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesültek kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként az alábbi kórházi munkatársak:

Dr. Balázsik Andrea, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Csecsemő- és gyermekosztály, osztályvezető főorvosa.

Dr. Balázsik Andrea

Dr. Balog István, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza a Neurológiai osztályvezető főorvosa.

Dr. Balog István

Dr. Ördögh Csaba Géza, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza orvosigazgatója.

Tan Éva

Petrovics Máté a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza üzemeltetési igazgatója.

Petrovics Máté

Tan Éva Katalin, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Központi műtő, vezető műtősnője. Az elismerésben részesült kiskunhalasi kórházi munkatársakat Dr. Szepesvári Szabolcs terjesztette fel a díjakra.