Miniszteri elismerést kapott a halasi szülésznő
Közélet

Miniszteri elismerést kapott a halasi szülésznő

Budapesten, a Stefánia Palota és Honvéd Kulturális Központ rendezték február 17-én a Magyar Ápolók Napja központi ünnepségét. Az ünnepségen a Magyar Ápolási Egyesület felterjesztésére, Sisák Gyöngyi, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházának Szülészeti osztály dolgozója, a Magyar Ápolók Napja alkalmából Miniszteri Elismerő oklevelet vehetett át. A rendezvényre több halasi kórházi m unkatárs is meghívást kapott, akik emléklap elismerésben részesültek. (címképen: Sisák Gyöngyi) 

Pénteken Stefánia Palotában tartotta ünnepségét a Magyar Ápolók Napja alkalmából a Belügyminisztérium. A délelőtt 11 órakor kezdődött eseményen elismerések és emléklapok átadásra került sor. Kimagasló szakmai tevékenységének elismeréséül a Magyar Ápolók Napja alkalmából miniszteri oklevelet vehetett át Sisák Gyöngyi, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházának Szülészeti osztály dolgozója. A miniszteri elismerő oklevelet Dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkár adta át a díjazottnak.

Dittmayer Péter, Sisák Gyöngyi, Benkő Beatrix és Pakai István Jánosné (balról-jobbra)

A pénteki ünnepi rendezvényre Sisák Gyöngyi mellett még többen kaptak meghívást a halasi kórházból. Így ez alkalomból emléklap elismerésben részesült Dittmayer Péter ápolási igazgató, Pakai István Jánosné, a Csecsemő és gyermekgyógyászat és Gyermek fertőző osztályának vezető főnővére és Benkő Beatrix Szülészeti osztály főnővére. Sisák Gyöngyi megkeresésünkre a következő rövid nyilatkozatot tette: Természetesen megköszöntem ezt a kitüntetést az osztály minden dolgozójának a közösségi oldalunk csoportjában. Én úgy gondolom, hogy ez egy csapatmunka, mert sok kis fogaskerék mozog együtt, egymást segítve és jóérzés, hogy ebben az egyik fogaskerék lehetek!

Sisák Gyöngyi több mint 38 éve dolgozik egészségügyi szakterületen. Gyöngyit szakmai hivatása iránti elkötelezettsége és szülésznői munkája mellett, mint az egészséges életmód hétköznapi nagykövetét is sokan ismerik városszerte. Sisák Gyöngyi a szabadidősportok terén - legyen szó télisportról, vagy más szezonális rekreációs tevékenységről - rendszeresen résztvevője a szervezett helyi és országos eseményeknek. Szabadidejében személyes példamutatással kínál mintát az embereknek, hogy vigyázzanak az egészségükre. Az elismeréshez gratulálunk!

Képek forrása: A Semmelweis kórház közösségi oldala