Minisztériumi elismerést kapott a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda (galéria)
Közélet

Minisztériumi elismerést kapott a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda (galéria)

Minisztériumi elismerést vehetett át szerdán délelőtt a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az intézmény sikeresen szerepelt az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán és megkapta a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet. A díszoklevelet Dózsáné Mohos Mónika igazgatónőnek nyújtotta át Keszthelyi Nikoletta, a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár.

Hangulatos ünnepség helyszíne volt szerdán délelőtt a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda. A rendezvény apropója egy rangos minisztériumi elismerés volt, amelyet az intézmény pedagógusai és diákjai érdemeltek ki. Az iskola sikeresen szerepelt az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán, így megkaphatta a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet. Az elismerésről szóló oklevelet Keszthelyi Nikoletta, a fogyasztóvédelemért felelős államtitkár adta át Dózsáné Mohos Mónika igazgatónőnek.

- Nagyon praktikus és gyakorlatias képzés zajlik az iskolában fogyasztóvédelem, illetve a fogyasztói tudatosságra nevelés területén. Örömmel láttuk a halasi pályázatban az internetes kereskedelem veszélyeire való felhívást, az online kereskedelemmel kapcsolatos fogyasztói ismeretek átadását. Jó volt megtapasztalni, hogy a fogyasztói tudatosságra való nevelés szerepel bizonyos tantárgyak oktatásában. A Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda elhivatott a fogyasztói ismeretek átadása terén - mondta a helyettes államtitkár.

- A tanórákba épített folyamatos nevelés mellett több tanórán kívüli programba kapcsoljuk be diákjainkat. Ilyen a papírgyűjtés, az elemgyűjtés, a Föld napja alkalmából végzett virágültetés, az első osztályosaink hagyományosnak mondható faültetése. Programot szervezünk a Víz világnapja alkalmából, pénzügyi előadásokat hallgathatnak meg diákjaink és hasznos tanácsokat adunk a tudatos és biztonságos internethasználatról is. Odafigyelünk és felhívjuk a figyelmet a túlfogyasztásra. Ösztönözzük tanulóinkat a kerékpáros közlekedésre, ezzel segítünk a környezettudatos szemléletmód kialakításában - fogalmazott az igazgatónő.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: ésszel kell élnünk és nem kell mindenből túlfogyasztásra ösztökélni magunkat.  Kerpits Miklós, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága elnöke azt mondta a diákoknak: a tudatos fogyasztás hozzájárul az egészséges életmódhoz, az Isten teremtett világának megőrzéséhez. Az ünnepség zárásaként a gyermekek műsorát tekinthették meg a résztvevők. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.