MiNŐSÉG Somával
Közélet

MiNŐSÉG Somával

Szerinte a nőknek ilyen személyiségrepertoárja, mint most van, nem volt. Aki most materialista, annak nagyon nehéz, mert lejárt a kora. Szinteket lehet lépni. Erre sokan ki vannak éhezve. A szakrális új nő címmel tartott előadást Kiskunhalason, a Tiszti Klubban Soma Mamagésa a Borostyán Waldorf Általános Iskola szervezésében.

Soma új egyensúly alatt azt érti, a bolygó törvénye, hogy kiegyenlítődésre vágyik minden energia. Rámutatott, az egyensúlyból való kibillenés a betegség.

- A család állításában is ott van a kiegyenlítődés törvénye. A patriarchális időszakban egyensúlytalanság volt. Megjelent a másik véglet. A végletre mindig véglet a válasz. A véglet magával ránt egy másik végletet. Rengeteg módszer segít minket, hogy tisztuljunk.

Milyen is a szakrális új nő? – tette fel a kérdést Soma, majd meg is válaszolta. A saját szentségét, teremtőerejét tudatosan megéli. Kibontja a szerepeit. Integrálja önmaga és a világ számára.

- A tudatos nő a középpontjában él, a tengelyében van. Egyre inkább a saját életét éli. Az, hogy valaki biztonságban érezze magát a világban, csak rajta múlik. Az új ember más minőségben kapcsolódik az élőlényhez, akiért felelősséget vállal. Aki most materialista, annak nagyon nehéz, mert lejárt a kora.  A nőknek ilyen személyiségrepertoárja, mint most van, nem volt. Szinteket lehet lépni. Erre ki van éhezve a nő. Ki van éhezve a Föld. Ahol megjelenik a nő, ott a szociális érzékenység is megjelenik és ez gyümölcsöző – fogalmazott Soma Mamagésa.

További részletek a Halasi Tükör hetilap november 30-i számában.