(►) Mit várnak a halasiak a következő ciklusban a polgármestertől és a képviselőktől?
Közélet

(►) Mit várnak a halasiak a következő ciklusban a polgármestertől és a képviselőktől?

Stábunk reggel óta járja a kiskunhalasi szavazóköröket. Sok választópolgár leadta már voksát az elmúlt néhány órában. A szavazás kapcsán arról kérdeztük az embereket, milyen képviselő-testülettel lennének elégedettek a következő esztendőkben.

Szerkesztőségünk munkatársai az elmúlt órákban eddig összesen hat kiskunhalasi szavazókört kerestek fel. Mindenhol arról számoltak be a szavazatszámláló bizottság tagjai, hogy eddig rendben, a megszokottól eltérő események nélkül zajlott a voksolás.

Érdekesség, hogy bár stábunk több évtizede tudósít az önkormányzati, országgyűlési választásokról, most először tapasztaltuk azt, hogy az emberek többsége nem szeretne szerepelni a helyszínen készülő fotókon, videofelvételeken. Szerencsére azért persze voltak többen, akik válaszoltak kérdéseinkre, és elmondták, mit is várnak a következő képviselő-testülettől.

- Az, hogy valaki elmegy-e szavazni, nem szabadna, hogy kérdésként felmerüljön. A demokrácia lényege az, hogy szabadon választunk. Ebben pedig részt kell vennem, és aki csak teheti, annak szerintem el kell menni, szavazni – fejtette ki Ulakcsai Zoltán.

- A legfontosabb az együttműködés. Akár folytatja a jelenlegi polgármester, akár új városvezető lesz, akár a mostani tagok közül maradnak a testületben, akár új emberek kerülnek be, a legszélesebb körű együttműködésre kell törekedniük. Az útfelújítások kérdése nagyon fontos, azt folytatniuk kell a következő ciklusban is – mondta Dér János.

- Arra kérem a következő testületet, hogy az embereket rendszeresen tájékoztassák arról, milyen ügyek vannak folyamatban. Ne szülessen úgy döntés, hogy a lakosságot nem tájékoztatták előzetesen. Részese szeretnénk lenni a vitának, az érveknek, ellenérveknek – nyilatkozta Kis Enikő.

Ott jártunk, amikor Bús József és Fülöp Róbert leadták voksaikat a szavazóurnáknál. Velük terveink szerint a holnapi nap folyamán készítünk hosszabb beszélgetést, a mögöttük álló időszakról, az elért eredményekről és a jövő terveiről.

Érdemes a nap folyamán folyamatosan figyelni weboldalunkat, hiszen a választással kapcsolatos cikkeink rendszeresen frissülnek, aktuális információkkal.