Most akkor mi van a buszállomással? Válaszolt a városháza
Közélet

Most akkor mi van a buszállomással? Válaszolt a városháza

Miért nem használható még az új buszállomás? Kire vagy mire kell várni? Tényleg nem férnek el a buszok? Rengeteg kérdés merült fel ismét a sokak által várt létesítmény kapcsán. A lakosság annyit lát, hogy kész az állomás, ám még nem vette birtokba az utazóközönség. Mi ennek az oka? A városháza most egy közleményben reagált a felmerült helyzetre.

Igyekezett néhány kérdést tisztázni a halasi városháza az új buszállomással kapcsolatban. Az elmúlt napokban ismét több lakosság észrevétel, kérdés hangzott el, illetve jelent meg a közösségi oldalakon. Az önkormányzat közleménye az alábbiakban olvasható.

- A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében támogatott "Komplex közlekedésfejlesztési intézkedések Kiskunhalason" című, TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00013 azonosítószámú projektben vállalt új buszpályaudvar kivitelezése, környezetének megújítása befejeződött.

A használatbavételi engedély iránti kérelem benyújtása az illetékes hatóság részére megtörtént. Az ingatlanra vonatkozó hasznosítási szerződést, amely a további működtetés jogi alapját képezi, Kiskunhalas Város Önkormányzata a Volánbusz Zrt. részére megküldte. Az új buszpályaudvar rendeltetésszerű használatának elindítása – a használatbavételi engedély rendelkezésre állását követően – az állami busztársaság feladata.

Kiskunhalas Varos Önkormányzata a kivitelezéshez kapcsolódó, projektben vállalt kötelezettségeit teljesítette- olvasható a városháza hivatalos közleményében. Egy reagálásban jelezte: hazugság, hogy nem férnek el a buszok. A Volánbusz Zrt. a tervezés óta részvett a projektben (minden tervet ismertek). Több próbát is tartottak a már fizikailag elkészült buszpályaudvaron, ahol probléma nem merült fel. Eddig kisebb – szinte kizárólag adminisztrációs jellegű – problémák merültek fel.

A Halasmédia a témával kapcsolatban elküldte a kérdéseit a Volánbusznak, amint megkapjuk a válaszokat, közöljük.