(►) Nagykövethelyettes látogatott el a halasi zsidó táborba
Közélet

(►) Nagykövethelyettes látogatott el a halasi zsidó táborba

Tizenötödik alkalommal rendezik meg idén a Kiskunhalasi Nyári Zsidó Tábort, melyre ezúttal is az ország számos pontjáról, sőt több más országból is jöttek fiatalok. A szervezők a különféle művészeti ágakat helyezték középpontba, ma délelőtt pedig egy rangos vendég, Izrael nagykövethelyettese kereste fel személyesen a táborozókat.

- Másfél évtizede, minden nyáron megszervezzük a zsidó táborunkat. Ahogy teltek az évek, egy kicsit mindig többek lettünk, együtt fejlődtünk az itt lévőkkel. Ahogy terjedt a híre annak, hogy milyen jó itt lenni, egyre többen és egyre több helyről látogattak el hozzánk. Ez ad nekünk folyamatosan több erőt, ezért érdemes csinálni az egészet – fejtette ki Ritter Nándorné a Halasi Zsidó Hitközség elnöke.

A mai napon Kiskunhalasra jött Moran Birman Izrael nagykövethelyettese, aki elismerően szólt az itt tapasztalt dolgokról.

- Fontosnak tartom, hogy ne csak a fővárosban, hanem a vidéki, kisebb településeken is aktív legyen a zsidó hitélet. Korábban nem jártam még Kiskunhalason, sőt a térségben sem, de ma annyi kedves emberrel megismerkedtem és olyan csodás fogadtatásban volt részem, hogy még biztosan jönni fogok máskor is a városba – nyilatkozta a nagykövethelyettes.

A programon Kiskunhalast képviselve, részt vett Kuris István László alpolgármester. Mint a helyszínen elmondta, a halasiak körében is egyre nagyobb az igény arra, hogy közösségben tudják eltölteni idejüket. Erre jó példák a civil szervezetek és a különböző egyházi közösségek is, akik hasznos, fontos programokat szerveznek. Olyanokat, mint például ez az ifjúsági tábor is.

A helyszínen készült felvételek, interjúk a Halas Televízió szerda este 19 órakor kezdődő Hírnaplójában lesznek megtekinthetők.