Napirend előtt az oltakozásról, a Tesz-Vesz város programról és a szociális ágazatról
Közélet

Napirend előtt az oltakozásról, a Tesz-Vesz város programról és a szociális ágazatról

Három képviselő élt a napirend előtti felszólalás lehetőségével. Szabadi István szerint a munkahelyeken kötelezővé tett oltakozás lelketlen döntés, ami nehéz helyzetbe hoz családokat. Kuris István László alpolgármester a Tesz-Vesz város program folytatásáról beszélt, míg Juhász György a szociális ágazatban dolgozóknak mondott köszönetet áldozatos munkájukért. 

Ismét lehetőség volt arra, hogy a képviselők napirend előtt megszólaljanak, ezzel a lehetőséggel csütörtökön délután hárman éltek. Elsőként Szabadi István kért szót, aki a munkahelyeken kötelezővé tett oltakozásról mondta el véleményét. Szerinte ez lelketlen döntés, ráadásul a vakcinákért senki sem vállal felelősséget. A Mi Hazánk Mozgalom határozottan ellenzi a kötelező védőoltást, ezt egybként az általuk szervezett tüntetésen nagyon sokan megerősítették. Szabadi István úgy véli, ezzel a döntéssel nagyon sok család került nehéz anyagi helyzetbe karácsony előtt. 

Fülöp Róbert polgármester válaszolt a felvetésekre. A városvezető azt mondta: ott indokolt ez a rendelkezés, ahol nagy az ügyfélforgalom. Ide tartozik a városháza is, a döntéssel pedig nemcsak a dolgozóikat, hanem az ügyfeleiket is védik. Fülöp Róbert szerint jelenleg több munkatárs is a betegséggel küzd. Az átoltottság a hivatalban több mint 70 százalékos. Fülöp Róbert szerint jelenleg több munkatárs is a betegséggel küzd. A polgármester jelezte, nem kíván a döntésén változtatni. Úgy véli, hogy az oltással lehet féken tartani a  járvány súlyosabb következményeit.

Kuris István László arról számolt be, hogy 4,3 millió forintot fordít majd illegális hulladéklerakük felszámolására a Keceli út mellett és a Sóstó környékén. Az alpolgármester azt is elmondta, folytatódik a Tesz Vesz város program. - Első körben 1,700 erdészeti facsemete megrendelését hagyta jóvá polgármester úr. A lakossági igények már 600 felett járnak. A város honlapján az érdeklődők továbbra is megtalálják az igénylőlapot. Az erdészeti nevelésből származó magágyi csemeték 1, illetve 2 évesek, melyek kiosztását rendelkezésre állás függvényében szeretnénk folyamatosan, akár a következő években is- tette hozzá.

Juhász György hozzászólásában utalt ara, hogy a közelmúltban, november 12-én volt a szociális munka napja. Ennek kapcsán mondott köszönetet az ágazatban dolgozóknak az áldozatvállalásért.  A képviselő elmondta, hogy a szociális munka nem a klasszikus értelemben vett munka, hanem szolgálat. Kiskunhalason közel 400-an dolgoznak ezen a területen, az átoltottság közöttük több mint 90 százalékos. 

Fotó: Csóti Gábor