Négyszáz orvos tanácskozik Halason
Közélet

Négyszáz orvos tanácskozik Halason

Száz előadás, több mint négyszáz orvos és egészségügyi szakdolgozó Kiskunhalason. A város és a Semmelweis kórház a házigazdája a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentruma 51. Tudományos Ülésének. A háromnapos tanácskozáson konkrét eseteket bemutatva mondják el a társszakmák a véleményüket. elvárásaikat, illetve a háziorvosokat is bevonták a programba A témák között kiemelt hangsúlyt kap a COVID is.

Csütörtökön megkezdődött Kiskunhalason a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi tudományos ülése. Három nap során száz elóadás, esetismertetés várja a résztvevő orvosokat, szakdolgozókat. A tapasztalatcsere a még hatékonyabb gyógyító munkát szolgálja.

Csütörtök délelőtt a halasi Mobil Járványkórházban a többszervi elégtelenségben szenvedő betegeink legkorszerűbb életmentő terápiás megoldásainak szakmai megbeszélésére került sor. A Tudományos ülés délben kezdődött meg a Bibó István Gimnázium konferenciára berendezett sportcsarnokában.

A nyitó eseményen Prof. Dr. Lengyel Csaba a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrumának elnöke köszöntötte a résztvevőket. A város nevében Fülöp Róbert polgármester kívánt eredményes tanácskozást a résztvevőknek és kérte a vendégeket, ha marad rá idejük fedezzék fel a várost és látnivalóit.

Nagy megtiszteltetés, de nagy feladat is, hogy ismét mi rendezhetjük meg ezt a tudományos programot – mondta dr. Szepesvári Szabolcs a Semmelweis Kórház főigazgatója.  A program idén nemzetközi. mivel szabadkai orvosok is részt vesznek benne. Ez az 51. ilyen tudományos ülés és az első is nemzetközi volt. Újítás az is, hogy a belgyógyászok és a specialisták mellett a háziorvosokat is bevontuk a programba – fűzte hozzá a főigazgató.

A tudományos ülés szombat délben zárul, addig sok információ és tapasztalatcsere vár a résztvevőkre.

További részletek a Halas tv csütörtök esti Híradójában.