Nem akarta feladni
Közélet

Nem akarta feladni

Sok mindent ki kellett próbálnia ahhoz, hogy eldöntse, mit szeretne valójában. Időbe telt, míg rájött, a fodrászat érdekli igazán. A tanulmányait szülővárosában, Kiskunhalason kezdte, de Budapesten, Hajas László képzésén folytatta. Beleszeretett egy szalonba, ahol már több mint tíz éve csapattag. Televíziós produkciók, reklám- és mozifilmek, sorozatok, videoklipek forgatásán dolgozik. Körösi Krisztián hair stylisttel beszélgettünk.

- Kiskunhalason töltötted a diákéveidet. Milyen tanulmányokat folytattál?

- A Garbaiban közlekedési ismereteket tanultam, de nem szakosodtam autószerelőnek, az érettségi volt a cél. Felvételizni nem mentem el sehova. Végigbuliztam a nyarat. Augusztusban elém állt édesanyám azzal a kérdéssel, hogy merre tovább. Amikor válaszút elé állított, akkor döntöttem a fodrászat mellett. Ősszel beiratkoztam a hároméves fodrászképzésre. Annyira link voltam azonban, hogy fél év után eltanácsoltak. A vizsgákra még elengedtek, de mondták, hogy Halason nem tudom folytatni a tanulmányaimat.

- Innen szép nyerni.

- Egy csomó idő, energia benne volt. Úgy voltam vele, ha elkezdtem, akkor már nem hagynám abba. Nem akartam feladni. Bennem maradt a tüske, hogy azt mondták: belőlem soha nem lesz fodrász. Úgy döntöttem, majd én megmutatom. Félévtől Hajas László iskolájában folytattam a tanulmányaimat. A vizsgaeredményeim jók voltak. Lacival azóta is jó a viszonyom. Felnézek rá szakmailag. Nézelődtem, hol dolgoznék a jövőben. Szerelmes lettem a Hairclub & Bazaar szalonba. Egy évig takarítottam is az üzletet, ahol már tizenkettedik éve dolgozom. Két főnököm volt. Az egyik már New Yorkban él és dolgozik. Ő vitt be a hair styling világába. Nyolc éve hair stylistként is foglalkoztatnak. A szalonunk profilja is kötődik ehhez, Fashion Awards-díjat is nyertünk többször. Most Herczeg Csabával dolgozunk együtt, akit a szakmában Gepárdként ismernek. A karrierem története dióhéjban ennyi.

- Ma már gazdag kapcsolati tőkével, széles vendégkörrel rendelkezel. Milyen felkéréseket kapsz?

- Vannak célzott megkereséseim, de sokszor a szalonunk közvetít ki reklámokhoz. Videoklipekhez, fotózásokra, filmforgatásokra hívnak. A kém volt nekem az első nagyjátékfilm, ahol harminc, többnyire színházi fodrásszal dolgoztam együtt. Később is hívtak sorozatokhoz. Baráti szinten is elmélyítettem szakmai kapcsolatokat.

A bővebb interjút a Halasi Tükör hetilap május 12-i számában olvashatják.

Fodrászfotó: Facebook.com