Nem tervez zárást a kormány, fontos gazdasági erő a vidék – nyilatkozta Szíjjártó Péter
Közélet

Nem tervez zárást a kormány, fontos gazdasági erő a vidék – nyilatkozta Szíjjártó Péter

Exkluzív interjút adott szerda este a Halas Televíziónak Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki Mélykúton tett látogatást. A Hunent Zrt. székházában történt beszélgetés során számos fontos hazai gazdasági, külkapcsolati és közpolitikai kérdésben nyilatkozott a miniszter. Az interjúból részleteket a Halas TV ma esti híradójában láthatnak.

Október 13-án késő délután látogatott Mélykútra Szíjjíártó Péter. A külgazdasági és külügyminisztert Bakos László, a Halas TV szerkesztő riportere kérdezte számos aktuális, a közbeszédet is foglalkoztató témában. A miniszter beszélt a térségünket érintő vidékfejlesztési irányokról (élelmiszeripari, mezőgazdasági), a vidék gazdasági potenciáljáról, amely kiemelt fontosságú Magyarországon.  A Budapest-Belgrád vasútépítés térségi, hazai és nemzetközi jelentőségéről, megépülésének szükségességéről határozott álláspontot fogalmazott meg  a miniszter. A vasúttal kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy Kína mindenképp megtalálta volna a kereskedelmi útvonalat Európa felé, kézenfekvő magyar érdek, hogy sokkal hasznosabb, ha az rajtunk keresztül halad – jelentette ki.

A minisztert az emelkedő energiaárakról (például üzemanyag) is kérdezte a riporter és ennek befolyásolásáról, a kormány mozgásterére vonatkozóan. Sok más mellett a Covid negyedik hullámának várható hatásai is szóba kerültek és az esetleges kormányzati korlátozó intézkedésekről is megkérdeztük. Utóbbival kapcsolatban Szijjártó Péter megerősítette, hogy nem terveznek hasonló zárásokat, mint az elmúlt év végén és elején, mert a gazdaságnak, az életnek működnie kell, és hazánk lakosságának beoltottsága lehetővé teszi ezt a nyitottságot. Az interjú hangsúlyos részeit a Halas Televízió ma esti (19.00 óra) híradójában láthatják olvasóink és a televíziónézők. A teljes interjút a jövő heti, Beszéljünk róla című magazinban adja közre  a Halas Televízió.