(►) Népszerűek voltak a vizen száguldó kishajók a Csetényi Élményparkban (galéria)
Közélet

(►) Népszerűek voltak a vizen száguldó kishajók a Csetényi Élményparkban (galéria)

Még a szervezőket is meglepte a vártnál jóval nagyobb érdeklődés, amely a Csetényi Élményparkban rendezett húsvéti programot kísérte. A tavalyi adatok alapján 250 fő körüli létszámra számítottak, ez már az első 30 percben megdőlt. Szerényebb becslések szerint ennek duplája fordult meg ezen a délelőttön a helyszínen. A házigazda Halasi Városmenedzser Kft. ehhez igazította a beléptetést, valamint a programokat is. Rendkívül népszerű volt a gyomaendrődi Székely Mihály Modellező és Sportklub bemutatója, a vízen száguldó kishajókat a gyermekek is irányíthatták.

Húsvéti Nyuszi- és Tojáskereső Napot szervezett a Halasi Városmenedzser Kft. a Csetényi Élményparkba. A tavalyi látogatottsági adatok alapján a házigazda 250 fő körüli létszámmal számolt. Ehhez képest jóval nagyobb volt az érdeklődés. A tíz órás nyitáskor hosszú sor állt a kapunál, körülbelül fél óra alatt megvolt az a tömeg, amelyre a szervezők számítottak. Mikor ez kiderült, azonnal változtattak az előzetes forgatókönyvön. Közben bent a parkban a gyerkőcök és szüleik szorgosan keresték és meg is találták az elrejtett nyuszikat, tojásokat. 

Nagy érdeklődés fogadta a gyomaendrődi vendégeket, akik nem érkeztek üres kézzel. A Székely Mihály Modellező és Sportklub, Szujó Zoltán vezetésével elektromos, valamint gőzzel hajtott kishajókat hoztak magukkal. A látogatók láthatták az előkészületeket egészen addig, amíg a járművek száguldva szelték a tó vizét. Arra is volt lehetőség, hogy az önként jelentkezők átvegyék a hajók irányítását. A klub története egyébként 1977-ig nyúlnak vissza. A halasi bemutatkozásuk is nagy sikert aratott. 

A táncos lábúakat gyermekdiszkó várta, de népszerű volt a játszótér is. Volt, aki egyszerűen csak játszott, élvezte a kellemes időjárást és  szabadságot a zöldben. A becslések szerint több mint félezren fordultak meg ezen a napon a Csetényi Élményparkban.