(►) Nyílt nap a Váriban: négy új szakma képzése indul (galéria)
Közélet

(►) Nyílt nap a Váriban: négy új szakma képzése indul (galéria)

Nyílt napra várták a diákokat a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájában. Az intézménybe olyanok jelentkezését várják, akikből majd a jövő keresett szakemberei lesznek. A Váriban idomulnak a munkaerő piac legfrissebb kihívásaira is, így négy új képzés indul majd el a következő tanévben. Persze a halasi középiskolában továbbra is lehetőség van a tradicionális szakmák alapjait elsajátítani.

Élénk érdeklődés övezte a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának nyílt napját. Nemcsak a városbéli általános iskolákból érkeztek érdeklődők. Mivel évek óta komoly szakemberhiány van, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy ilyen képzésre jelentkeznek. Az intézmény pedig igyekszik korszerű oktatási módszerekkel, eszközökkel, szaktantermekkel és ösztöndíjjal motiválni a tanulókat. Szerdán a Kazinczy utcai főépület és a Kőrösi úti tanműhely is megtelt kíváncsiskodókkal.

A Váriban a tradicionális szakmák alapjainak elsajátítása mellett évről évre új képzéseket is kínálnak a diákoknak. Igazodnak a munkaerő piaci elvárásokhoz. Huszárné Sztrinkó Annamária igazgatóhelyettes érdeklődésünkre elmondta, hogy előzetes felmérés alapján a 2022/2023-as tanévbe négy új területtel bővül az oktatási paletta. Az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal kapcsán jövőben vasútjármű-szerelő technikusokat és vasúti szolgálattevő technikusokat is képeznek majd. E mellett víz- és csatornarendszer szerelő, valamint hulladékfeldogozó munkatárs szakmákban is szerezhetnek bizonyítványt a fiatalok.