Nyitnak az óvodák és az iskolák alsó tagozatai
Közélet

Nyitnak az óvodák és az iskolák alsó tagozatai

Hétfőtől az óvodákban és az iskolák alsó tagozatain ismét jelenléti oktatás lép életbe. Rendkívüli biztonsági szabályok mentén kezdődik az újranyitás. A tavaszi szünetben fertőtlenítették az oktatási intézményeket és folyamatban van a pedagógusok oltása. Csak egészséges gyerek mehet óvodába és iskolába, így az intézményeknél ismét mérni fogják a gyerekek testhőmérsékletét. A hétfői óvoda és iskolanyitás miatt az intézményeknél megnövekedett járműforgalomra lehet számítani.

Ismét találkozhatnak egymással az óvodások és a kisiskolások, hétfőn megnyílnak az óvodák és az iskolák, újraindul a jelenléti oktatás. Csak egészséges gyerekek mehetnek óvodába és iskolába, így az intézményeknél ismét mérni fogják a gyerekek testhőmérsékletét. A pedagógusokat arra kérik, ha az időjárás is engedi, minél többet vigyék a gyerekeket a szabadba, illetve gyakran szellőztessék a csoportszobákat és a tantermeket.

E mellett törekedni kell a gyakori fertőtlenítésre és a távolságtartásra. A hétfői óvoda és iskolanyitás miatt az intézményeknél megnövekedett járműforgalomra lehet számítani. Akit a szülei még nem szeretnének iskolába, óvodába vinni, azoknak az intézményvezetőkkel kell erről egyeztetniük. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint az óvodák és az általános iskolák alsó tagozata esetében a hiányzások igazolásának szokásos rendje nem módosul. A felsőtagozatos diákok és a középiskolások várhatóan május 10-től térhetnek vissza az iskolákba.