Nyugodjon békében, Pál atya!
Közélet

Nyugodjon békében, Pál atya!

Gyászol a katolikus közösség. Nyolcvanhat esztendős korában elhunyt Csernák Pál atya, aki 32 éven át volt a kiskunhalasi felsővárosi plébánia plébánosa. Pál atya 2017. augusztus 20-án, egy ünnepi szentmise keretében köszönt el a halasi hívektől. A népszerű plébános 55 éven át szolgálta az urat, Kiskunhalasról vonult nyugállományba.

Nem búcsúzkodom, hanem elköszönök. 2017. augusztus 20-án egy ünnepi szentmisén fogalmazott így Csernák Pál plébános, aki 32 éven át volt a felsővárosi katolikus közösség vezetője, a méltán népszerű Pál atya. Aki nem ismerte őt közelebbről, az gondolhatta, hogy megközelíthetetlen ember. Pedig nem az volt. Aki jobban megismerte őt, az jól tudta: óriási szíve volt, tele bölcs, okos gondolatokkal. Nemzedékeket szolgált 1985 és 2017. között Kiskunhalason, a Jézus Szíve Templomban, vagy éppen a plébánián.

Fiatalokat tanított, látott el tanáccsal, megmutatta nekik a helyes utat, ha esetleg őket komoly kétségek gyötörték. Pál atya 55 év papi szolgálat után innen, Kiskunhalasról vonult nyugállományba. Az utóbbi időbe gyengélkedett, de tudata, elméje tiszta volt. Többször is meglátogatták a halasi hívek, legutóbb pedig, a katolikus napos nyitómiséjén Bergmann János atya tolmácsolta a nyugalmazott plébános üdvözletét. Csernák Pál atya 86 esztendős korában hunyt el.