Olimpiai bajnokok vendégeskedtek a Dékániban (galéria)
Közélet

Olimpiai bajnokok vendégeskedtek a Dékániban (galéria)

Az már önmagában is óriási dolog, ha egy középiskolában két olimpiai bajnok tart élménybeszámolót. Dr. Faragó Tamás vízilabdázó és Vaskúti István kenus azon felül, hogy rengeteg örömet szereztek eredményeikkel az országnak, nekünk, közvetlenségükkel, személyiségükkel belopták magukat a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum diákjainak és tanárainak a szívébe is. Nem véletlenül, motiváltak, biztattak, szórakoztattak, ugyanakkor kiderült, hogy bizony a sikerekhez vezető út nem is olyan sima.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületével már hetek óta tartottak az egyeztetések, hogy kik lesznek azok az olimpiai bajnokok, akik a honvéd kadét program keretében ellátogatnak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumába. Amikor kiderült, hogy dr. Faragó Tamás olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, mesteredző, a Nemzet Sportolója; valamint Vaskúti István olimpiai, tízszeres világbajnok, nemzetközi fair play díjas kenus, edző érkezik a diákokhoz, tanárokhoz, a hozzáértők sejtették, nem mindennapi élményben lesz részük. És lett is. Hétfőn délelőtt hetven dékánis diák, pedagógus hallgatta a két kiváló sportember előadását.

Az olimpiai bajnokokkal Jáger Levente beszélgetett. A legfőbb cél az volt, hogy a jelenlévőket motiválják, saját példájukon keresztül mutassák be, a kitartás, a sok munka eredményre vezet. Nem véletlen, hogy Vaskúti István azt mondta, a mai fiataloknak nagyon kell a biztatás. Dr. Faragó Tamás pedig azt sugallta, szükség van mindenkinek az egészséges önbizalomra. A két sportember közvetlenségével gyorsan belopta magát a hallgatóság szívébe. A rendkívül élményszerű elbeszéléseikből pedig kiváló sportpályafutásuk pillanatai elevenedtek meg. Megtudtuk, hogy Vaskúti István miért is kapott nemzetközi fair play díjat, miután jugoszláv riválisuknak odaadták a tartalék kenujukat. Dr. Faragó Tamás elmondta, hogy hármas ikrei mennyi örömet okoznak neki. A közel másfél órás beszélgetés során arra is volt lehetőség, hogy a jelenlévők kérdéseket tegyenek fel. A program még folytatódik, újabb olimpiai bajnokok érkezésével.