Oltási akcióhéten is célszerű az időpontfoglalás
Közélet

Oltási akcióhéten is célszerű az időpontfoglalás

OLTÁSI AKCIÓHÉT van a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Oltópontjain 2021. november 22 – 28. között. Az akció ma indult és a kora reggeli órákban sokan ellátogattak az oltópontra, ahová regisztráció nélkül is lehet védőoltásra jönni. Ugyanakkor a sorállás elkerülése érdekében célszerű az időpontfoglalás – tájékoztatott kórházunk főigazgatója, Dr. Szepesvári Szabolcs.

Az oltási akcióhetet részletes tájékoztatás előzte, meg amely már az induló, mai napon is jól érzékelhetően megtette hatását – tudtuk meg Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgatótól. A kórházvezető azt mondta, hogy sokan érkeztek a reggeli órákban az oltópontokon. Az oltás protokollt azonban be kell tartani és a szükséges adminisztrációt is el kell végezni az egészségügyi szakdolgozóknak, ami időigényes. Tehát, ha egyszerre sokan érkeznek a sorra kerülés több időt vesz igénybe.

A főigazgató azt javasolja a hosszabb várakozások elkerülése érdekében, hogy akik regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalást használják akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni, mert így elkerülhetik a sorban állást.

Ismételten kiemelte Dr. Szepesvári Szabolcs, hogy hozza magával mindenki a személyes iratait (TAJ kártya, személyigazolvány, lakcím kártya), második, harmadik oltásnál a papír alapú oltási kártyát (ez nem a védettségi kártya).

Megerősítette, hogy az oltópontjaikon öt féle vakcinával oltanak (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinopharm, Janssen).

Felhívja mindenki figyelmét a főigazgató, hogy az utolsó vakcina beadása minden nap 18.40-kor történik és hangsúlyozottan kéri, ha tehetik továbbra is regisztráljanak az EESZT rendszerben és foglaljanak időpontot!

Az időpontfoglaláshoz ide kattintva férnek hozzá közvetlenül!

A főigazgató megerősítette, hogy a kórház bejáratnál munkatársaik segíteni fogják az érkezőket a megfelelő betegfelvételi pulthoz való irányításban.