(►) Oltják az idős pácienseket a háziorvosok
Közélet

(►) Oltják az idős pácienseket a háziorvosok

Elegendő oltóanyag áll a háziorvosok rendelkezésére, így jó ütemben zajlik az idős páciensek beoltása a koronavírus elleni vakcinákkal. Fontos, hogy mindenki, aki regisztrált az oltásra, várja meg a háziorvosa telefonos értesítését, hiszen csak így tudhatják meg, mikor és hová kell menni az injekció beadására.

Koronavírus elleni védőoltásra érkeznek az idős páciensek a háziorvosokhoz ezekben a napokban. Jelenleg elegendő oltóanyag áll az orvosok rendelkezésére, így a folyamat jó ütemben halad.

- Három hete zajlik az emberek oltása itt, a rendelőben. Különböző oltóanyagokat adtunk és adunk be, jelenleg a kínai vakcinával oltunk. Vannak, akiket oltópontra kell küldenünk. Ehhez mi is tájékoztatást kapunk folyamatosan, hogy azon a héten, adott napon hány embert küldhetünk be - tudtuk meg Dr. Kovács Enikő Éva háziorvostól.

Sokan érdeklődnek az iránt, hogy választhatnak-e a különböző oltóanyagok közül regisztrációkor és, hogy lehet-e az injekcióknak bármilyen mellékhatása. Mint megtudtuk, konkrétan nem választhatja ki a páciens az oltóanyag fajtáját, de a háziorvos minden esetben figyelembe veszi, mit adhat, és mit nem adhat be az adott személynek.

A ma délelőtt oltásra érkezők mind fontosnak tartották, hogy a lehető leghamarabb megkapják az első vakcinát. Azt mondták, hozzájuk hasonlóan mindenkinek el kellene mennie a háziorvosához a védőoltásért.

További részletek a Halas Televízió ma 19 órakor kezdőd Híradójában.