Országos díjat nyert a Tekó tankertje
Közélet

Országos díjat nyert a Tekó tankertje

2354 pályázat érkezett 366 településről az idei Legszebb konyhakertek versenyre. A pályázók között volt a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium. Az iskola tankertjét néhány nappal ezelőtt országos díjjal jutalmazták.

Idén már 78. alkalommal várta a látogatókat az OMÉK. Hagyomány, hogy a kiállítás helyszínén adják át az ország legszebb kertjeinek járó díjat. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium közösségi kert kategóriában versenyzett, a szakmai zsűri pedig országos díjjal jutalmazta a halasi fiatalokat.

- Iskolánk harmadik alkalommal csatlakozott a „A legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertjei" programhoz. A kicsi, de annál szélesebb növényi kultúrákkal (konyhakerti növények, kalászos bemutató parcellák, szőlőültetvény, facsemeték) benépesített tankertünk a mezőgazdasági ágazati képzésünk egyik kiemelt gyakorlati bázisa. Nagy gondossággal és szakértelemmel végzik diákjaink a mindennapi ápolási, tápanyagutánpótlási, növényvédelmi és betakarítási munkálatokat, a kertész és a szakmai gyakorlati oktatók irányításával. Ennek a gondos munkának az eredményét jutalmazták a 78. OMÉK ünnepélyes díjkiosztóján Országos Díjjal a program szakértői - kaptuk a tájékoztatást Téglás Lászlótól, az intézmény igazgatójától.

Fotók: Lázár Zsolt, Szőri Attila

Hozzászólás (0)