Összeköti őket a kertészkedés szeretete
Közélet

Összeköti őket a kertészkedés szeretete

171 aktív tagja van a halasi Szathmáry Sándor Kertbarát Egyesületnek, így megtelt a Tiszti Klub nagyterme az egyesület közgyűlésén. Az új elnökség beszámolt az elmúlt év munkájáról az est hátralévő részében pedig már a kikapcsolódás jegyében telt.

A koronavírus járvány miatt most nyílt mód a közgyűlés és a beszámolók megtartására. A kertbarátoknak az önkormányzat nevében Kuris István László alpolgármester kívánt eredményes évet.

Az egyesület tagjai mögött is nehéz időszak áll, de a kertekben nem állt le a munka a pandémia idején sem – mondta Rékasi Cecília a Szathmáry Sándor Kertbarát Egyesület elnöke. Ahogy a járványszabályok lehetővé tették ismét kirándulást szerveztünk és készülünk több programra is – fűzte hozzá.

Az egyesület elnöke hangsúlyozta azt is, hogy a kertbarát kör egyik fő célja az, hogy másokat is kertészkedésre, termelésre biztassanak, így bárkit, köztük a fiatalokat is várják a csapatba. A kertbarátok az összejövetelen megosztották egymással a tapasztalataikat is, így a hőség és a szárazság hatásairól is beszámoltak, mint mondták öntözni kell ahhoz, hogy legyen termés.