Ötvenhatan ültek asztalhoz (galéria)
Közélet

Ötvenhatan ültek asztalhoz (galéria)

A kártyajátékok egyik legösszetettebb, legnagyobb koncentrációt igénylő fajtája a tarokk. Kedvelői szerint nincs két egyforma parti, így minden leosztás újabb és újabb izgalmakat tartogat. Népszerűségét jól mutatja, hogy országos bajnokságot is rendeznek belőle, melynek egyik állomása Kiskunhalas volt.

Hazánk egész területéről érkeztek játékosok az idei Országos Paskievics Tarokkverseny halasi fordulójára. Összesen ötvenhatan ültek asztalhoz a kétnapos megméretésen.

- A versenysorozat tíz fordulóból áll, amit tíz különböző helyszínen rendeznek meg. Halas a kilencedik forduló házigazdája lett. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan eljöttek. A négyfős asztalok résztvevőit sorsolással ültettük le. Jómagam negyven éve ismertem meg a tarokk alapjait, azóta rendszeresen játszom. Az idei bajnokság nagyon izgalmas, kíváncsi leszek az év végi eredményhirdetésre, hiszen lehetnek még szép számmal meglepetések – nyilatkozta Merényi Jakab, a verseny helyi szervezője.

A játékosok nem csak egyénileg, hanem csapatszinten is összemérhették tudásukat. A kiskunhalasi csapat erőssége az, hogy a tagok hosszú ideje készülnek közösen a különböző megméretésekre.

- Több mint húsz éve játszunk így közösen, elmondható, hogy jól összeszokott csapatról van szó. Meg kell azonban említenünk azt, hogy van egy kupa, egy serleg, amit annak idején még szüleink alapítottak 1983-ban. Azóta is az egyik legnagyobb elismerés az, ha valakinek a neve erre rákerülhet. A mostani versenyen eddig nagyon jó lapjárásom volt, és amire a legbüszkébb vagyok, hogy tudtam is élni a lapok nyújtotta lehetőségekkel – számolt be a fordulóról Kunszeri Miklós, a halasi versenycsapat egyik tagja.