Óvatosan közlekedjenek, nyesik a fákat
Közélet

Óvatosan közlekedjenek, nyesik a fákat

Kiskunhalas szinte teljes területét érinti az a gallyazási, fakivágási munkaművelet, amelyet a Halasi Városgazda Zrt. szakemberei végeznek. A korábbi felmérések alapján haladnak a brigádok. Mint Greguss Viktor főkertésztől megtudtuk, több száz fa rendbetétele van még hátra.

Mindenki óvatosan közlekedjen Kiskunhalason. A HZalasi Városgazda Zrt. megkezdte az útszéli fák gallyazását, és ha szükséges, akkor a kivágását. A munkagépekkel a következő napokban a Köztársaság utca környékén dolgoznak, a szakemberek igyekeznek minél kisebb fennakadást okozni a forgalomban. A munkaműveletek jelentős része most a szárazgallyazás, az érintésvédelmi nyesések utáni igazítás, ám ha szükséges, eltekintve a vegetációs időszaktól, kivágják a beteg, veszélyes fákat.

Mint a felvételeinken is látható szinte az összes fa odvas, korhadt belülről, ezért is kellett kivágni őket. A következő ilyen térség a Jókai utca lesz, ott is tucatnyi fát kell nyesni, gallyazni, hogy ne veszélyeztessék a közlekedőket. A lakosságtól megértést, türelmet kérnek a munkások.