(►) Próbakörön a halasi DOTTO (videóval)
Közélet

(►) Próbakörön a halasi DOTTO (videóval)

Sokan rácsodálkoztak az első próbaköre során a halasi turistavonatra. A DOTTO a polgármesteri hivatal valamint a Városmenedzser Kft. munkatársaival a fülkéiben tett egy kört, felkeresve a város nevezetességeit. A tesztút alkalmával kipróbálták az idegenvezetés során felhasznált hangos városbemutató szöveget is.

Kedden kora délután parkolt le a kisvonat a városháza előtti útszakaszon. Fülöp Róbert polgármester Vincze Bálinttal, a Halasi Városmenedzser Kft. ügyvezetőjével közösen szemlélte meg a városnéző kisvonatot. A polgármester elmondta, egy korábbi turisztikai fejlesztés részeként kerülhetett Kiskunhalasra a jármű. Arra számít, hogy nagyobb érdeklődés övezi majd a település turisztikai attrakcióit, hiszen ezzel a DOTTO-val bárki kényelmesen megtekintheti azokat.

Vincze Bálint a Halasi Városmenedzser Kft. ügyvezetője minden közlekedőtől nagyobb óvatosságot kér.

-Ez a jármű 26 méter hosszú, szerencsére nagyon jó kanyarodású, ám ennek ellenére nagy odafigyelést igényel a sofőrtől és minden közlekedőtől. Főként a kerékpárosok előzésénél vagy az úttesten parkoló, megálló járművek kikerülésénél kell odafigyelni az oldaltávolságra. A tervek szerint szerdán és szombaton lehet majd igénybe venni a Dotto-t, de bizonyos más eseményekre is ki lehet bérelni majd - tette hozzá az ügyvezető.

A közel egy órás próbakör során összesen harminchét látnivalót keresett fel a kisvonat.

A nagyközönség először december 6-án, a Mikulás Napon próbálhatja majd ki a DOTTO-t, ekkor a tervek szerint a városközpontban tesz majd több ingyenes kört.