Református Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó volt Halason
Közélet

Református Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó volt Halason

Több mint száz fiatal jött el a kiskunhalasi református gyülekezet által megszervezett ifjúsági találkozóra. Játékos feladatok, hitélettel kapcsolatos kérdések, szabadulóládák várták a fiatalokat. A cél az volt, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak, közösségi élményeket szerezzenek.

„Maradj talpon!”- ez volt a jelmondata a kiskunhalasi eseménynek. Szombaton reggel közös dicsőítés és áhítat várta a fiatalokat, majd megkezdődtek a közösségi programok, a halasi vendéglátók társasjátékokkal, bibliai szabadulószobákkal és imasétával fogadták a vendégeket.

Mint Damásdi Péter lelkipásztortól megtudtuk, a közösségépítés volt a legfőbb cél.

„ Az egyházmegyei ifjúsági találkozóra, az egész megyéből, több különböző helyszínről jönnek fiatalok, általában a lelkészükkel együtt, vagy két autóval együtt eljöttek, és így vagyunk közösségben. Körülbelül 100-120 fiatallal vagyunk így együtt. Minden évben szokás a református egyházban egyházmegyei rendezvényeket, ifjúsági találkozókat rendezni, és akkor most mi vállaltuk, hogy mi leszünk a házigazdák. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy fontos az, hogy közösségben legyünk, és fontos az, hogy találkozzunk egymással, és hogy ezekhez szeretnénk számukra találkozási lehetőségeket biztosítani. Tehát most éppen itt vagyunk egy társasjátékponton, ahol nagyon sokan társasjátékoznak, de van etikai beszélgetős sarok, van szabadulóláda, vannak az udvaron gyorsasági versenyek, és azt éljük meg ebben, hogy összetartozunk akkor is, hogyha különböző helyekről jövünk az egész országból, vagy éppen innen a megyéből.

A lelkészi szolgálatom során eddig tapasztaltam, hogy a személyes kapcsolódás a legfontosabb. Tehát a legtöbb fiatal, aki eljött, azért jött el, mert a lelkésze elhívta, hogy gyere, mert lesz egy jó program. Lehet, ha meglátta volna Facebookon hirdetésben, vagy Instagramon, vagy Tiktokon, akkor nem jött volna el, de mivel valaki, akit ismerek, az eljött, az elhívott, ezért eljöttem. Tehát nagyon fontos, hogy a mai fiatalok nem azt kérdezik, hogy mi lesz a program, hanem azt kérdezik, hogy ki lesz ott, és hogy ismerem-e azt, aki ott lesz.”