Rendhagyó törióra íjászkodással
Közélet

Rendhagyó törióra íjászkodással

Feszültek az íjak, suhantak a nyilak Kisszálláson. Honfoglaláskori viseletbe öltözött hagyományőrzők érkeztek a településre. Az általános iskolás gyerekek érdekes előadásokkal és látványos bemutatókkal találkozhattak a nap folyamán. A legbátrabbak maguk is részesei lehettek az eseményeknek.

A kisszállási általános iskola pedagógusai és diákjai is kipróbálhatták a honfoglaló magyarok fegyvereit az oktatási intézmény udvarán. A fiatalok láthatóan nagyon élvezték a rendhagyó történelemórát.

- Most először lőttem íjjal, sokkal nehezebb volt, mint gondoltam. A lándzsadobás sem egyszerű, sokat kellene gyakorolnom, hogy jól menjen. Remek kezdeményezésnek tartom, hogy nem a tanteremben ülünk, hanem itt kint, az udvaron ismerkedünk ezekkel a dolgokkal. Jó lenne, ha többször is jönnének hozzánk ilyen interaktív előadásokkal – fejezte ki örömét Szalonnás Dániel, felső tagozatos diák.

A jelenlévők több érdekes előadást is meghallgathattak a díszes ruhába öltözött hagyományőrzők jóvoltából.

- Megjelenésünkben, fegyverzetünkben is a honfoglalás korát idézzük meg. Nagyon örülök annak, hogy az itteni gyerekek ilyen érdeklődőek, szívesen részt vesznek minden játékban és mernek kérdezni, ami nagyon fontos dolog – árulta el Boros Csaba ómagyar hagyományőrző.

Zsoldos Ildikótól, a kisszállási iskola igazgatónőjétől megtudtuk, szerinte az ilyen jellegű rendhagyó programokkal a diákok sokkal több információt tudnak elsajátítani, mint egy hagyományos tanórán. Éppen ezért a hónap végén hasonlóan érdekes tematikus napot tartanak majd.