„Robotoltak” a Bóbita óvodában
Közélet

„Robotoltak” a Bóbita óvodában

Zümi, Mézi, Zümilla – az óvodások nagy kedvencei a kis robotok. A gyerekek már előre várják a robotika-foglalkozásokat, a kis eszközök pedig játszva fejlesztik az ovisok különböző képességeit, tanítják őket kódolni, programozni. A kiskunhalasi Bóbita óvodában a Nemzeti Tehetség Program révén már bevett gyakorlat a robotok használata.

A padlórobotos foglalkozások módszerét, a Bóbita óvodában szerzett tapasztalatokat próbálják átadni más intézményeknek is. Már második alkalommal szerveztek Tehetségre programozva work-shopot a robotika módszere iránt érdeklődő pedagógusoknak. A tájékoztatóval, gyakorlati bemutatóval, feladatokkal egybekötött eseményen az óvodák mellett iskolák képviselői is jelen voltak.

Lengyel Erika, a Bóbita óvoda intézményvezető-helyettese. a robotika módszer szakmai vezetője elmondta: büszkék rá, hogy az óvoda élen jár a tehetségfejlesztés területén alkalmazott innovatív módszerek alkalmazásában.

- A padlórobotok hatékonyan támogatják a gyermekek értelmi, érzelmi, pszichikai és szociális kompetenciáinak fejlődését, a majdani iskolai beválás sikerét. Fontosnak érezzük, hogy pedagógus társaink megfelelő szakmaisággal és sajátélményű tapasztalattal rendelkezzenek a padlórobotos tehetségfejlesztés, vagy akár felzárkóztatás területén – fűzte hozzá.