Segítik a vállalkozást indító roma fiatalokat
Közélet

Segítik a vállalkozást indító roma fiatalokat

Hiányszakmákban – az építőiparban és a kereskedelemben- indítottak vállalkozásokat roma származású fiatalok. Egy program képzéssel, illetve anyagiakkal segítette őket a vállalkozásuk elindításában és így álmaik megvalósításában. A tapasztalatokról tartottak kerekasztal beszélgetést a halasi Tó utcai Közösségi Házban. Az eseményről a Duna Televízió is beszámolót készít. 

Fiatal roma vállalkozókat hívtak meg a Tó utcai közösségi házba, hogy elmondják tapasztalataikat. Egy program segítette őket abban, hogy elindíthassák saját vállalkozásaikat.

- Hat roma fiatalt tudtunk segíteni, álmaik megvalósításában. Vállalkozásuk beindításához fejenként 4,5 millió forintot kaptak és képzésen vettek részt. A mostani találkozón arra voltam kíváncsi,van e valami nehézség,van e valami, amiben tudunk segíteni a vállalkozásokkal kapcsolatban – közölte Szűcs Csaba alpolgármester.

A fiatalok hiányszakmákban dolgoznak, építőipari és kereskedelmi vállalkozásokat indítottak, van, akinek már alkalmazottai is vannak. A fiatal vállalkozók már túl vannak az első munkáikon. Azt mondják eddig kedvezőek a tapasztalataik és hosszú távra tervezik a vállalkozásukat.

A halason elért eredményekről, a fiatal roma vállalkozók kerekasztal beszélgetéséről a Duna Televízió is beszámol. Az itt készült felvételek várhatóan jövő péntek reggeli a roma kultúráról szóló P’amende című műsorban lesznek láthatók.