(►) Semmelweis Nap – elismerték a kimagasló munkát
Közélet

(►) Semmelweis Nap – elismerték a kimagasló munkát

A Semmelweis nap alkalmából tartottak ünnepséget a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházának udvarán. Az ünnepi eseményen adták át a Kiskunhalas Város Egészségügyéért díjakat valamint kitüntetést vehetett át az év ápolója is.

Semmelweis Ignácra emlékezve gyűltek össze a dolgozók a kórház udvarán. Az ünneplőket Dr. Lénárt Endre főigazgató köszöntötte. Az új kórházvezető elismerően szólt az itt tapasztaltakról, véleménye szerint a kórház dolgozói munkájukat példamutató emberséggel végzik és ezért hála és köszönet jár.

Fülöp Róbert polgármester saját kórházi tapasztalatait is megosztotta az ünneplőkel, a városvezető köszönetét, tiszteletét fejezte ki irányukba.

A Semmelweis Napon került sor a Kiskunhalas Város Egészségügyéért Díj átadására. Dr. Balogh Mária a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórház Sürgősségi osztályának osztályvezető főorvosa, a területén végzett kiemelkedő és példamutató munkája elismeréséül kapja meg a díjat.

Havas Lászlóné a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórház Központi irányításáról, területén végzett kiemelkedő és példamutató munkája elismeréséül vehette át az elismerést.

Dr. Németh Magdolna gyermek háziorvos, a szakterületén végzett kiemelkedő és példamutató munkája elismeréséül vehette át a kitüntetést.

Az ünnepségen közel ötvenen kaptak további szakmai elismeréseket, okleveleket.

Dittmayer Péter ápolási igazgató jelentette be az Év ápolóját, akinek személye ez idáig titok volt. A szakmai ajánlás szerint Hambalkó Teréz ápolási asszisztens érdemelte ki ezt az elismerést.