Sok betegség lelki okokra vezethető vissza (galéria)
Közélet

Sok betegség lelki okokra vezethető vissza (galéria)

Az egészség megőrzése volt a témája a Kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda tegnap délután megtartott eseményének, mely egy hosszú folyamat első állomása volt.

Az Egészségfejlesztési Iroda Mentális Funkcióval Történő Fejlesztése Kiskunhalason elnevezésű projektre (EFOP-1.8.20-17-2017-00027) a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 40 millió forintos támogatást nyert el Magyarország Kormánya és az Európai Unió jóvoltából, az Európai Szociális Alap finanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében.

A projekt vezetője szerint bár eddig is remekül működött a kiskunhalasi Egészségfejlesztési Iroda, a pályázatnak köszönhetően új területek feltérképezésére is lehetőség nyílik majd.

- Sajnos napjainkban az úgynevezett krónikus betegségek a legjellemzőbbek térségünkben is. Sokan nem gondolnak bele, de ez egyértelműen összefügg az életmódunkkal, a mindennapi sztressz helyzetekkel. A mostani pályázatnak köszönhetően a lelki esgészség témakörét is be tudjuk venni az iroda korábbi területei mellé - nyilatkozta Török Imre András.

Az előadások végeztével a szakmai nap egy jó hangulatú közös vacsorával zárult a Bibó István Gimnáziumban.