Sokan kérik, mások még vacillálnak a harmadik oltáson
Közélet

Sokan kérik, mások még vacillálnak a harmadik oltáson

Kérjem, vagy ne kérjem a koronavírus elleni védőoltás harmadik vakcináját? Ugyanazt az oltóanyagot vagy másik fajtát érdemes beadatni? A háziorvoshoz vagy az oltópontra kell menni ezügyben? Sokakban felmerülnek ezek a kérdések ebben az időszakban. Weblapunk most egy kiskunhalasi háziorvos segítségét kérte a megválaszoláshoz.

Az elmúlt napokban egyre többen hívták telefonon háziorvosukat az iránt érdeklődve, megkaphatják-e, s ha igen, mikor a harmadik koronavírus elleni védőoltást. Dr. Kovácsa Enikő Éva rendelőjében is gyakorta csörög a telefon, sok páciens szeretné mielőbb megkapni a vakcinát.

- Sokan érdeklődnek, a legfrissebb információkat igyekszünk mindig átadni a pácienseknek. Mi, háziorvosok ajánlások alapján tudunk majd oltani, első körben a hatvan év felettieknek és a krónikus betegeknek tudjuk beadni a vakcinát, valamint azoknak, akiknek gyenge az immunrendszerük. Jelen állás szerint mi azokkal foglalkozhatunk, akik első két oltásként a kínai vakcinát kapták, nekik ajánlhatjuk most a harmadik injekciót – mondta a doktornő.

A halasiak többsége már hallott arról, hogy kérhető a harmadik védőoltás. Egyre többen döntenek úgy, hogy még a várható negyedik hullám megérkezése előtt szeretnének injekciót kapni.

- Szerintem nagy felelőtlenség nem kérni az oltásokat. Én már régen megkaptam az első kettőt, épp a napokban jutok hozzá a harmadik injekcióhoz. Úgy hallottam, őszre ideér a vírus negyedik hulláma. Aki nem akar magának nagyobb bajt, mindenképpen oltassa be magát – árulta el véleményét Márton Gizella nyugdíjas.