Sokan szeretik a halasi vásárt (galéria)
Közélet

Sokan szeretik a halasi vásárt (galéria)

Az erős szél néha sátrakat bontott, ennek ellenére hangulatos volt az idei első vásár Kiskunhalason. Az elmúlt napokban sokat tettek azért, hogy ismét benépesülhessen a Harangos tér. Újfent bebizonyosodott, hogy sokan szeretik a halasi vásárt, van, aki sétálgatott, nézelődött, van aki sörözött, van, aki a sorok között szerezte be az anyák napi ajándékát.

Mintha csak a felhők mögül előbújó nap is kíváncsi lett volna arra, hogy milyen lesz a halasi vásár, amelynek megrendezése sokáig bizonytalan volt. Szerencsére az elsődleges tilalmat követően az illetékesek nem hagyták annyiban a döntést és milyen igazuk lett. A Harangos tér felé közeledve át lehetett élni a semmivel sem összehasonlítható milliőt. Hogy sokan sétáltak-e a sorok között, megítélés kérdése. Az általunk megkérdezett árusok közül volt aki azt mondta, hogy az embereknek elfogyott a pénze az elmúlt hónapok alatt, ezért nem sokan vásárolnak. Volt olyan kereskedő is, aki már kora délelőttre eladta a árukészletének nagyobb részét. 

A szél időnként beleerősített, sátrakat bontott, port fújt mindenfelé. Mindezek mellett kellemesen telhettek a percek azok számára, akik vásároztak. Fogyott a kolbász, a hurka, a lángos, a sör, a vendéglátóhelyeknél volt sorbanállás. Na jó, nem minden alkalommal teljesült a távolságtartás szabálya. Tapasztalatunk szerint a maszkhasználat nem minden esetben volt szabályos és voltak olyanok, akik nem tartották fontosnak a védőeszköz viselését.. Anyák napján volt virág és kedves kis meglepetés bőven azok számára, akik ott akarták beszerezni az ajándékot. 

Nagy volt a forgalom az állatvásár területén. Még a hozzá nem értők szerint is formás kis malacok aludtak egymás mellett egy utánfutón. Kiderült, hogy valamennyi elkelt már, várták az új tulajdonost. Rengeteg csirke, kiskacsa várta a vásárlókat, a kecskék is türelmesen várták sorsul alakulását. Pillanatok alatt új gazdája lett azoknak a kiskutyáknak, amelyeket ingyen kínáltak. Száz szónak is egy a vége, volt egyszer újra egy vásár a Harangos téren.