(►)  Sóstói fejlesztés - 541 milliót nyert a város
Közélet

(►) Sóstói fejlesztés - 541 milliót nyert a város

Újabb sikeres pályázatot könyvelhet el Kiskunhalas Önkormányzata. Több mint félmilliárdos fejlesztés kezdődhet meg a Sóstó partján. A korábbi években, az első ütem során közösségi tér és színpad is épült a tóparton, kialakítottak egy sétányt és sokat tettek a kulturált, rendezett környezet fenntartásáért. Most a második ütem során továbbépítik a tóparti épületet, megújulhat a kerítés és többek között az új büfét is megépíthetik.

Komoly figyelmet fordít a kiskunhalasi Sóstóra az önkormányzat. Megvalósult már a turisztikai fejlesztés első üteme, egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Felsőváros összegyűjtött csapadékvize is a tóba kerülhet. A turisztikai fejlesztés második üteme is zöld utat kapott.

Kuris István László alpolgármester megkeresésünkre elmondta, hogy megkezdődhet a tervezési szakasz.

A közösségi épületet négy évszakossá alakítják, megfelelő szigetelést kap, napelemes rendszer is szerepel a tervekben.  A meglévő színpadot kibővítik, megépül a backstage, szociális helység, nagyobb lesz az öltöző. A meglévő kilátót is felújítják. Az alpolgármester szerint a vízutánpótlást a tisztított szennyvíz felhasználásával lehetne még intenzívebbé tenni.

Jelenleg egy új játszótér kialakítása is folyamatban van, ez a Szerencsejáték Zrt. felajánlásának lesz köszönhető.

A témáról bővebben az alábbi videóban: