Százak a jótékonysági főzésen
Közélet

Százak a jótékonysági főzésen

Több mint fél tonnányi pikkelyes került a bográcsokba szerdán a Sóstó Csárda teraszán. Százak jöttek, kóstoltak és vittek az ízletes halászléből, a látványfőzés egyben egy jótékonysági akció része is volt. A vendéglátóhely volt ezen a napon az egyik legforgalmasabb hely a városban, ahol találkozni lehetett egymással és  jót lehetett beszélgetni egy pohár forralt bor, vagy éppen kupica pálinka mellett.

 
Évek óta hagyomány, hogy a Sóstó Csárda a szentestét megelőző délelőtt és kora délután látványfőzést rendez. A menü minden alkalommal finom halászlé, ezúttal sem volt ez másképpen. Már tíz óra körül finom illatokat érezhetett az, aki autójával, kerékpárjával leparkolt a vendéglátóhely közelében.
sostobe1
Takács Józseftől megtudtuk, hogy idén több mint fél tonnányi ponty és apró hal került a paprikás, fűszeres lébe, a bográcsokba. Rövid időn belül kígyózó sor várta a finom falatokat. Volt, aki több adagot is elvitt, jó néhány család asztalára pedig innen került ki az ünnepi ebéd. 
sostobe3
A látványfőzés mellett forralt bor és pálinka várta a vendégeket, akik jókat beszélgettek és kívántak egymásnak kellemes ünnepeket.  Aki ezen a napon halászlét vásárolt, az ismét részese volt a csárda és a KB Autoteam Kft. jótékonysági akciójának. Ezúttal a két kiváló úszót, Juhász Adélt és Jankát támogatják majd a befolyt összegből. Minden eladott adag után 100+100 forint jut majd a sportolóknak. A látványfőzés sikeres volt, több százan fordultak meg az eseményen.
sostojo
Kép-szöveg: Jáger Levente