(►) Szívkirály, Szívkirálynő és sok-sok fánk
Közélet

(►) Szívkirály, Szívkirálynő és sok-sok fánk

Hagyomány a Bibó István Gimnáziumban, hogy február 14-én, Valentin nap alkalmából kedves, szívhez szóló üzeneteket küldhetnek egymásnak a diákok, a szülők pedig ízletes farsangi fánkokkal lepik meg a fiatalokat. Ma délelőtt kihirdették azt is, ki lett idén a Szívkirály, illetve a Szívkirálynő.

Nagy volt a nyüzsgés szerdán délelőtt a Bibó István Gimnázium aulájában. A szülői munkaközösség tagjai közel 700 fánkot sütöttek az iskola konyhájában. A friss édességeket áfonyalekvárral kínálták, a diákok legnagyobb örömére.

Közben, Valentin nap lévén, fehérbe öltözött angyalkák járták végig a tantermeket. A fiatalok most is sok kedves üzenetet vetettek papírra, amit aztán a címzettek a szünetekben kaptak készhez.

Arra is lehetőség nyílt, hogy a legbátrabbak, a szív alakú papírokra vetett soraikat, az aulában kihelyezett üzenőfalra tegyék ki, ahol aztán bárki megtekinthette a romantikus vagy éppen humoros gondolatokat.

Az elmúlt napokban egy szavazás is zajlott az iskolában. Annak a nevét kellett felírni egy cetlire, aki a diákok szerint leginkább rászolgált idén a Szívkirály, illetve a Szívkirálynő címre. A tanulóknál Maruzsa Maja és Botka Dominik neve szerepelt legtöbbször a lapokon.

Persze a pedagógusok sem maradhattak ki a jóból. Érdekesség, hogy idén is, csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt, Kissné Kriszt Zsuzsanna és Kiss László kapta a diákoktól a legtöbb voksot, így most is az ő fejükre került korona.

A helyszínen készült felvételek és interjúk, pénteken este lesznek láthatók a Halas Televízió 19 órakor kezdődő Hírnaplójában.