(►) Sztárparádé és jótékonyság az V. Semmelweis bálon
Közélet

(►) Sztárparádé és jótékonyság az V. Semmelweis bálon

Ötödik alkalommal invitálta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház az SZTE Oktatókórháza vezetősége az intézmény dolgozóit és a város lakóit egy remek hangulatú estére. Szombaton, a Semmelweis bál keretében Vastag Csaba és öccse, Tamás is közönség elé állt, de az est során a jótékonyság is fontos szerepet kapott.

Az eseményen dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató köszöntötte elsőként a vendégeket. Elárulta, kettős jubileumot ünnepel az intézmény ebben az esztendőben.

- 170 évvel ezelőtt, városunkban egy kóroda jött létre, 1974-ben pedig megépült a főépület, onnantól kezdve pedig Semmelweis kórháznak nevezzük ezt az intézményt. Napjainkban pedig mi sem bizonyíthatná jobban a sikeres működést és a kollektíva rendkívüli felkészültségét, minthogy nincs olyan vármegye Magyarországon, ahonnan ne jönnének hozzánk páciensek.

Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő, mint korábban már oly sokszor, most is köszönetet mondott a kiskunhalasi kórház dolgozóinak, amiért a covid járvány idején mindent megtettek annak érdekében, hogy életben maradjon, felépüljön. E mellett kiemelte, milyen nagy jelentősége van egy ilyen komoly szakmai gárdát felvonultató egészségügyi intézménynek.

Szinte már hagyomány, hogy a kórház tánckara színes koreográfiával készül a bálok alkalmával. Ezúttal egy igazi stílus kavalkáddal lepték meg a jelenlévőket. Műsorukban különböző zenei irányzatok találkoztak, a hölgyek pedig természetesen nagy vastapsot kaptak a közönségtől.

És itt jött az este nagy meglepetése. A táncblokk végén, mikor már a közönség is becsatlakozott a koreográfiába, egyszer csak a színfalak mögül megérkezett Vastag Csaba, aki legnagyobb slágereivel örvendeztette meg a bálozókat. Az énekes a Halasmédiának elárulta, ezer szállal kötődik Kiskunhalashoz, így amikor ide érkezik, olyan, mintha csak hazajönne.

Mint Dittmayer Péter ápolási igazgatótól megtudtuk, a bál azon túl, hogy remek hangulatú szórakozást ígér a résztvevőknek, mindig egy nemes célt is szolgál. A korábbi évekhez hasonlóan, most is a Jobb Műszer, Kevesebb Szenvedés Alapítvány javára rendeztek gyűjtést a szervezők.

Az est másik sztárfellépője Vastag Tamás volt, aki testvéréhez hasonlóan, pillanatok alatt lázba hozta a táncoslábú, halasi közönséget. Az X-faktor egykori versenyzője elmondta, hogy szívproblémái miatt rendszeresen jár vizsgálatokra a halasi kórházba, és hálás az intézményben dolgozók áldozatos munkájáért.

A helyszínen készült interjúk, felvételek a Halas Televízió Hírnaplójában és a Kultúrkép magazinban lesznek láthatók.

szöveg: Szőri Attila