(►) Találkozás hét évtized elmúltával
Közélet

(►) Találkozás hét évtized elmúltával

Rendhagyó és megható találkozó helyszíne volt a Kiskunhalasi Csipke Óvoda udvara. Öt egykori ovis jött el megnézni a nemrégiben felújított intézményt. Paprika Péter, Rózsáné Dr. Lupovics Mariann, Vass Benő, Savanyáné Pintér Piroska és Pősz Miklós hetven esztendeje volt itt óvodás. A mostani találkozó az 1953-as búcsúzókép alapján lett megszervezve. Az egykori ovisok közül sokan sajnos már nem élnek.

Ezernyi emlék, régi történet hangzott el az óvoda udvarán. A találkozó résztvevőit Rambaláné Kovács Tímea tagóvodavezető fogadta. A találkozó ötlete Paprika Pétertől származik. Egy 1953-as ballagási kép alapján kezdte meg az egykori ovis társak felkutatását. Sok telefonálás és üzenetváltás kellett ahhoz, hogy kiderüljön, ki és merre lakik. A szervezésbe bekapcsolódott Vass Benő és Pősz Miklós is. Közösen igyekeztek megtalálni azokat, akikkel sok szép emlékük kötődik ehhez az intézményhez. Hatodik társuk, Lakos Éva nem tudott eljönni a találkozóra, így öten jelentkeztek be az óvodalátogatásra.

Paprika Péter, Rózsáné Dr. Lupovics Mariann, Vass Benő, Savanyáné Pintér Piroska és Pősz Miklós számára megható élmény volt újra itt lenni. Mint mondták sok mindenre emlékeznek, ám sok egykori arc, név már az idők homályába veszik. A csoportszobákat is megtekintették a múltidézők és elismerően szóltak az épület felújításáról.

A találkozón készült felvételek a hétfőn 19 órakor kezdődő Hírnaplóban lesznek láthatók.