Természetes módon szépítenek
Közélet

Természetes módon szépítenek

A természetes kozmetikumokkal ismerkedhettek a Dékáni Árpád Technikum kozmetikus tanulói egy workshop keretében. A még a járványügyi szigorítások előtt megtartott programnak fontos részét képezte az elméleti képzéshez társuló gyakorlati bemutató is.

Az előadásokat tartó szakember szerint a halasi diákok nagyon befogadóak, így könnyű volt megtalálni a közös hangot a fiatalokkal.

- Az a célunk, hogy segítsük az oktatást és a kozmetikusképzést azáltal, hogy a diákokat olyan információkkal látjuk el, amik a tapasztalatokon alapulnak. Nem termékeket jövünk reklámozni nekik, hanem tanácsokat adunk, felhívjuk figyelmüket arra, mennyivel többet és jobbat tudnak nyújtani vendégeiknek, ha természetes alapú termékekkel dolgoznak - mondta Dr. Gyovai Viola okleveles biológus.

A nap folyamán több, a szakmát érintő fontos kérdést is érintettek a jelenlévők.

- Az ilyen előadások is részét képezik szakmai fejlődésünknek, éppen ezért remek lehetőségnek tartom, hogy részt vehetünk egy-egy ilyen továbbképzésen. Ráadásul úgy, hogy nem kell sehová mennünk, helybe jönnek hozzánk a szakemberek. A különböző hatóanyagok használatáról sok érdekességet hallhattunk ma, ezeket a későbbiekben is biztosan tudjuk majd használni a munkánk során – árulta el az egyik résztvevő diáklány.

Mint Hajdú Ildikó kozmetikusoktatótól megtudtuk, a nagy sikerre való tekintettel, ebben a tanévben is megszervezi az iskola az Online Szépész Kupát, melynek előkészületi munkái már javában zajlanak. A döntőt várhatóan januárban tartják majd meg.