Tesz-Vesz Város: elindul a szemétgyűjtési akció (galéria)
Közélet

Tesz-Vesz Város: elindul a szemétgyűjtési akció (galéria)

Pénteken és szombaton több mint félmillió négyzetméternyi területet takarítanak ki önkéntesek a Tesz-Vesz Város program keretein belül. Az akció már elindult, többek között a GanzAir Kft. dolgozói és a Hazatalálás Baráti Kör aktivizálta magát, igen eredményesen.

A közelgő Föld Napjához kapcsolódva szervezett szemétgyűjtési akciót az önkormányzat. A Tesz-Vesz Város elnevezésű program keretében várták önkéntesek, civil szervezetek, sportegyesületek jelentkezését. Az akció már pénteken elkezdődött, a délelőtt folyamán a GanzAir Kft. munkatársai gyűjtötték a szemetet a Szénás utca környékén. - Nem kellett kollégáimat biztatni, közel huszan döntöttek úgy, hogy részt vesznek a hulladékgyűjtésben. A cégünk kiemelt figyelmet fordít a környezetünk védelmére,, így nem volt kérdés, hogy csatalkozunk  mi is az akcióhoz. Rövid idő alatt megteltek a zsákok - mondta László István igazgatóhelyettes.

Pénteken délután a református temető parkolójában gyülekeztek a Hazatalálás Baráti Kör tagjai. - Mi erre járunk haza, látjuk, hogy milyen szemetes a környék. Sokan a boltból jövet szabadulnak meg a hulladéktól. Jó lenne, ha ezen a környéken is lennének kihelyezve szemétgyűjtők- fogalmazott Bús József. Ezen a szakaszon is, a Ván Benjamin utca mentén percek alatt több zsáknyi hulladék gyűlt össze. A Tesz-Vesz Város program szombaton folytatódik. Kuris István László alpolgármester szerint két nap alatt több mint félmillió négyzetméternyi területet takarítanak ki a jelentkezők. Az akció kapcsán több felajánlás is érkezett az önkormányzathoz.